TC-DAİŞ katliamlarına karşı operasyona dahil oldular

Cizre Yıldırım Operasyonunun kendi talepleri ve bölgenin ihtiyacı doğrultusunda icra edildiğini belirten aşiret liderleri, QSD’yle ortak ve güvenli yaşamı inşa edeceklerini vurguladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri tarafından 29 Aralık’ta Hol Til Hemîs ve Til Berak bölgelerinde DAİŞ hücrelerine karşı başlatılan ‘Cizre Yıldırımı Operasyonu’ 6’ncı gününde sürüyor. Operasyonun yapıldığı bölgede bulunan Arap aşiret liderleri, operasyonun önemini ajansımıza değerlendirdi.

CİBUR KABİLESİNDEN MUHAMMED SULTAN: MEMNUNUZ


Cibur Kabilesine bağlı Ali Aşireti Şeyhi Hüseyin Muhammed Sultan, “DAİŞ’in bölgedeki gizli hücre yapılanmaları ve Türk devletinin bölgeye dönük saldırılarına karşıyız. DAİŞ çeteleri kendilerini sivillerin arasında gizliyor. Biz buna karşı çıkıyoruz. Til Berak halkı olarak bu operasyondan çok memnunuz. Çünkü bölgemiz daha huzurlu oluyor. QSD’nin bu operasyonundan derin mutluluk duyuyoruz. Bölgede başlatılan bu operasyon tüm bölge için çok iyi oldu. Aşiret olarak bu operasyonu destekliyoruz. Halkın içerisine sızan çeteleri tespit ettiğimiz de bizzat güvenlik güçlerine teslim ediyoruz” dedi.

‘BUNLARA KARŞI QSD’YLE BİRLİKTE DURACAĞIZ’

Sultan, Türk devletinin QSD’ye DAİŞ’le mücadele ettiği için saldırdığının altını çizerek, şunları ekledi: “Türk işgalciliğinin yaptığına karşıyız. QSD bir taraftan DAİŞ’e karşı mücadele ederken Türk işgalciliği bunu engellemek için QSD’ye saldırıyor. QSD ve Özerk Yönetim denetimindeki bölgeler Suriye’nin en güvenli alanlarıdır. DAİŞ’e karşı operasyonlar sürekli devam ediyor. QSD bizim çocuklarımızdır, ona karşı saldırılara karşı duracağız. QSD, Suriye’nin tamamını özgürleştirdi. Bu bölgeleri özgürleştirdi. Biz de QSD’yleyiz. Türk devleti ‘terörist’ diyorlar. Öyle değil QSD’nin %80’ini Arap toplumundan oluşuyor. Hepsi de bu bölgenin çocuklarıdır. QSD’yle aynı cephede hem DAİŞ’e hem de Türk işgalciliğine karşı duracağız.”

Türk işgalciliğine karşı birlik beraberlik çağrısında bulunan Muhammed Sultan, “Herkese çağrıda bulunuyorum; Bunu iyi bilelim ki Türkiye işgalcidir. Bölgenin tamamını işgal etmek istiyor. Buna karşı birlik beraberlik içerisinde olalım” dedi.

‘OPERASYON GÜVENLİ ORTAK YAŞAM İÇİN GEREKLİYDİ’


Cibur Kabilesine bağlı Xetab Aşireti Şeyhi Hac Ahmed Xalef Al Huvedir de, Türk devleti ve DAİŞ’in bölgeye karşı çalıştıklarına işaret ederek, “Bu süreçte sadece Türk devleti değil herkes bize karşı çalışıyor. O yüzden DAİŞ çetelerine karşı böylesi bir operasyon gerekliydi. Özerk Yönetim tüm saldırı ve baskılara karşı çalışmasını başarıyla yürütüyor. DAİŞ gizli hücrelerine karşı başlatılan bu operasyon bölgeyi daha güvenli kılıyor. O yüzden de bölge halkı büyük destek de bulunuyor. Hamleyi yakından takip ediyoruz. QSD daha güvenli ortak bir yaşam için operasyonunu sürdürecektir” diye belirtti.

‘BÖLGE HALKININ İSTEĞİYDİ’


Cibur Kabilesine bağlı Xetab Aşireti Şeyhi Davud Muhammed Al Hadir, operasyonun halk talebi de olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Cizre Fırtınası operasyonu bölge halkının isteği üzerine gerçekleşen bir operasyondu. Çünkü öldürme çok oldu. Böylesi saldırılar Reqa’da da oldu. Bir aşiret şeyhini katlettiler. Bölgede tüm halk birleşenleri arasında huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Türk işgalciliği bundan sonuç almayınca DAİŞ gizli hücrelerini harekete geçirdi. Türk özel savaş kurumu bu kez devreye girdi. Bölgedeki hücreleri aracılığıyla faaliyetlerini yürütüyor. Bu operasyonda faydamız bölge daha huzurlu ve güvenli oluyor. Bölgedeki hücreler istikrarı bozuyor. Bölgemizde çeteleri temizleyen QSD güçlerine teşekkür ediyoruz. Her açıdan onlara yardımcı olacağız.”