Son 24 saatte 9’u JÖH/PÖH, 21 asker ve çete öldürüldü

Efrin’de son 24 saatte yaşanan çatışmalar ilişkin açıklama yapan QSD, 9’u JÖH/PÖH üyesi olmak üzere toplam 21 Türk askeri ve çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) basın Merkezi, Efrin’deki Çağın Direnişi’nde son 24 saatte yaşanan çatışma ve saldırıların detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“MABETA

Güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında gece geç saatlere dek şiddetli çatışmalar yaşandı. Aynı zamanda bölge işgalci ordu tarafından yoğun top atışları ve hava saldırısına uğradı.

ŞERA

Bu cephede güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında gece geç saatlere dek çatışma yaşandı. Ayrıca işgalci ordu bölgeyi yoğun bombardımana tuttu. Çatışmalar özellikle Baflune ve Çeme köyleri tarafında yoğunlaştı.

Güçlerimiz Çema ve Omera köyleri tarafında içinde asker ve çetelerin olduğu bir BMB tipi zırhlı aracı imha etti.

RACO

Cephede güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında yaşanan çatışmalar gece geç saatlere dek sürdü. Ayrıca bölge işgalci ordu tarafından hava saldırıları ve top atışlarına uğradı.

Mosaka köyünde güçlerimiz ve PÖH-JÖH adlı Türk özel kuvvetleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sonucunda en az 9 Türk özel kuvveti öldürüldü.

CINDİRÊSÊ

Saldırının başından beri cephede çatışmalar durmadı. Güçlerimiz işgalci ordu ve çetelerine karşılık veriyor. Dün öğleden sonra Hemilka ve Heclire köylerinde güçlerimiz ile işgalci ordu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Hemilka köyünde 3 çete öldürüldü, 5 çete de yaralandı. Heclira köyünde ise 2 Türk askeri ve 7 çete öldürüldü, 8 çete de yaralandı.

Sabah saatlerinden itibaren işgalci Türk ordusu savaş uçakları Cindirêsê merkezi bombalıyor.

ŞİYÊ

Sabah saatlerinden beri Şiye ilçesinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Ayrıca işgalci Türk ordusu ilçe merkezi ile çevre köylerine hava saldırısı ve top atışı yaptı.”