Simav Matbaası şehidi için Qamişlo’da cenaze töreni

İşgalci Türk devletinin 25 Aralık günü Qamişlo’eda Simav Matbaası’na düzenlediği saldırıda şehit düşen Efrînli göçmen Ciwan Elî düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizir Kantonu’nun Qamişlo kentinde bulunan Simav Matbaası'na 25 Aralık’ta düzenlenen saldırıda Efrînli göçmen Ciwan Elî ağır yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Ciwan Elî, dört gün sonra 29 Aralık’ta şehit düştü. 

Cizir halkı Qamişlo’nun Enteriyê Mahallesi’nde şehit Ciwan Elî’nin cenazesini omuzlayarak, Meyselûn Mahallesi’ndeki Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’ne kadar yürüdü. 

Cenaze töreninde bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ibêd Etê, işgalci Türk devletinin bölge halkına yönelik gayri ahlaki saldırılarına dikkat çekti.  

Ete, “Yeni yıl kutlamaları dünyanın dört bir yanında yapılırken, işgalci Türk devleti bölgelerimize saldırıyor. Her alanda halkların mücadelesiyle karşı karşıya kalan Türk devleti, ülkemizin altyapılarını hedef alıyor. Ancak halkımız hiçbir zaman boyun eğmeyecek” dedi. 

Demokratik İslam Kongresi üyesi Casir El Salih, "Şehitleri uğurlama sırasında, göz yaşı ve zılgıtları bir arada görüyoruz. Şehitler sayesinde güven ve huzur içindeyiz” ifadelerini kullandı.  

Bu konuşmalar ardından Ciwan Elî’nin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. 

Daha sonra Ciwan Elî’nin ailesi adına konuşan Daliya Henan, işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilen Efrîn halkının nerede olursa olsun mücadelesine devam ettiğini vurguladı.  

Daliya Henan, “Türk devleti türlü türlü gerekçelerle kendilerini kandırmasın. Hakikat buradadır. Buradan destanlar çıkar” diye ekledi.  

Şehit Ciwan Elî’nin annesi Şêrîn Memo ise "Siz hepimiz benim gözümde Ciwansınız, Ciwan ölümsüzdür” şeklinde konuşarak, şehit oğlunun takipçisi olacağını kaydetti. 

Ciwan Elî’nin naaşı “Şehit Namirin” sloganları eşliğinde toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.