Sêrekaniyê’deki gazetecilerden uluslararası güçlere çağrı

Sêrekaniyê’deki gazeteciler, dün geceden beri yoğunlaşan karadan ve havadan bombardımanda sivillerin yaşamını yitirdiğini belirterek, savaş ve keşif uçaklarının çok yoğun hareketliliğinden dolayı sivillerin katledildiği alanlara ulaşamadıklarını kaydetti.

İşgalci Türk ordusunun Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik 9 Ekim günü başlayan saldırıları 4’üncü gününe girdi. Şu ana kadar 14 sivilin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce sivilin yaralandığı saldırılar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Özellikle sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı saldırılarda, her gün can kaybı artıyor. Sêrekaniyê’de bulunan gazeteciler de yoğun saldırılarından dolayı haber takibi yapamadıklarını ve hava ve topçu saldırılarında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Uluslararası güçlere savaşı durdurma çağrısında bulunan gazeteciler şunları kaydetti: “Serekaniye’deki çatışmalar ilk günkünden 3-4 kat daha fazla. Bombardımanların yapıldığı bazı alanlarda siviller yaşamını yitirdi. Ancak savaş uçakları ve keşif uçaklarının hareketliliğinden dolayı sivillerin katledildiği alanlara ulaştıramıyoruz.

Serekaniyê’de bulunan tüm gazeteciler olarak uluslararası kamuoyunu bir an önce bu savaşı durdurmaya, sivil insanların katledilmesinin önüne geçmesine çağırıyoruz.”