Serêkaniyê'de son durum: İşgalcilere ağır darbe

İşgalci Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye başlattığı işgal saldırıları devam ediyor. Türk devleti ve etrafında topladığı El Kaide menşeili çetelerin saldırılarının yoğunlaştığı Serêkaniyê'de dün gece Türk devleti ve çeteler ağır darbeler aldı.

Kenti kuşatmaya çalışan Türk ordusu ve çetelere karşı dün gece QSD savaşçılarının üç hatta başlatmış olduğu operasyonlarda en az 35 çete üyesi öldürüldü, onlarca çeteci ise yaralandı.

BATI CEPHESİ

Kentin batısındaki Til Xelef beldesini ele geçirmek isteyen işgalcilere karşı üç koldan harekete geçen savaşçılar, çetelere ağır darbeler indirdi. Til Xelef merkezi QSD savaşçılarının denetiminde bulunurken, işgalciler Serêkaniyê-Til Xelef ve Til Xelef-Til Erqum olmak üzere iki koldan beldeyi çembere almak istedi. Ancak ilerlemek isteyen işgalcilere karşı QSD güçleri operasyon başlatarak çeteleri çember kurmak isterken çembere aldı. Halen devam eden çatışmalarda en az 19 çete üyesi öldürüldü.

Türk devletinin savaş uçakları ve obüslerle destek verdiği çatışmalar hala devam ediyor. Diğer yandan Türk savaş uçaklarının beldede bir evi hedef alarak yaptığı hava saldırısında ismi öğrenilemeyen bir sivil şehit düştü, bir sivil ise yaralandı.

DOĞU CEPHESİ

Serêkaniyê'nin doğusundaki Mezrê Miçê ve Sanayi bölgelerinden de güneye ilerleyerek Serêkaniyê-Dirbêsiyê yolunu kesmek ve kenti çembere almak isteyen işgalciler de dün geceden beri ağır darbeler aldı. İşgalcilerin Sanayi bölgesindeki kapsamlı saldırıları kırılırken, yaşanan çatışmalarda en az 16 işgalci öldürüldü.

GÜNEY CEPHESİ

Çetelerin Serêkaniyê'ye yönelik çemberi tamamlamak için kentin güneyinden harekete geçirdikleri uyuyan hücreleri ise QSD savaşçılarının çemberinde kaldı. Serêkaniyê-Hesekê yolu üzerinde dün sabah saatlerinden bu yana çemberde olan bölgede 4 çete üyesi öldürülmüş, 5 çete ise yakalanmıştı.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Kentin batı (Til Xelef) ve doğu (Mezrê) cephelerindeki çatışmalar ağır silahlarla devam ediyor. İşgalciler kenti obüslerle hedef alırken, savaşçılar da ağır silahlarla karşılık veriyor. Çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

İŞGALCİLERİN PLANI NEDİR?

Sêrêkaniyê'yi çembere almak isterken çembere giren işgalciler, doğudan ve batından güneye sarkmaya çalışıyor. Aynı şekilde Girê Spî'nin de doğu ve batısından sarkmaya çalışan işgalciler böylece kentleri düşürmek ve ikinci adımda da Serêkaniyê ile Girê Spî arasındaki 120 kilometrelik hattı işgal etmeyi planlıyor.