Rojava’da sivil yaşam alanları bombalanıyor

İşgalci Türk devleti Rojava’da sivil yaşama alanlarını bombalamaya devam ediyor. Son 48 saatte en az 56 bölge saldırıların hedefi oldu.

Türk devleti gerilla karşısındaki aldığı ağır darbeler ardından saldırılarını yeniden Rojava’daki sivil alt yapılar ve hizmet kurumlarına yöneltti.

QAMIŞLO MERKEZDE EVLER BOMBALANIYOR

Sabah saatlerinde Cizir Kantonu’nun Qamişlo kentinin doğusundaki Sina Mahallesi’nde bir ev bombalandı. Saldırıya ilişkin henüz daha detaylı bilgi alınamadı.

Birkaç dakika sonra Sonî Kavşağı ve kent merkez pazarına yakın mesafede bulunan bir ev daha bombalandı.

ELEKTRİK İSTASYONLARI HEDEFTE

Qamişlo elektrik istasyonuna yönelik üçüncü bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda istasyonda büyük hasar oluştu.

TIRBESPIYÊ'DE PETROL İSTASYONUNA SALDIRI 

Cizir Kantonu’nun Tirbespiyê ilçesindeki Udê petrol istasyonuna yönelik bir kez daha hava saldırısı gerçekleştirdi.

RIMELAN’DA GENİŞ BİR ALAN BOMBALANDI

Qamişlo kantonuna bağlı Rimêlan’da petrol kuyuları malzemelerinin yer aldığı bir depo ve elektrik istasyonu işgalci saldırıların hedefi oldu. Bombardımanda maddi zarar oluştu.

ZIRGAN’IN YEDİ KÖYÜ HEDEF ALINDI

Türk devleti ve çeteleri yerel saatle 11.00’e doğru Hesekê kantonuna bağlı Zirgan ilçesinin güneyindeki Til El Werd ve El Rebîat köyleri ile batı ve kuzeybatıdaki Mihermele, Dada Ebdal, Bobî, Til Hirmil ve Esediyê köylerini ağır silahlara bombalamaya başladı. Sivillere ait bağ ve bahçeler saldırılarda zarar gördü.

DIRBÊSIYÊ’DE DÜĞÜN SALONU HEDEF ALINDI

Hesekê kantonuna bağlı Dirbêsiyê ilçesinde bir düğün salonunu bombaladı. Saldırıya ilişkin daha detaylı bilgi alınamadı.

Dirbêsiyê’de ayrıca elektrik istasyonunu bombaladı. Son iki gündür Amûdê, Dêrik, Qamişlo, Tirbespiyê, Kobanê ve Eyn İsa’da elektrik istasyonları doğrudan hedef alınarak, savaş suçları işleniyor.

TIL TEMIR’DE TAHIL DEPOLARI BOMBALANDI

Yerel saatle 09.00 sıralarında işgalci Türk devleti ağır silahlarla Til Temir’in Um Kêf köyündeki tahıl depolarını bombaladı.

SON 48 SAATİN BİLANÇOSU

İşgalci Türk devleti aralık ayında gerçekleştirdiği kapsamlı saldırıların ardından  12 Ocak’ta saldırılarını yeniden tırmandırdı.

Saldırıların hedefinde elektrik, petrol ve gaz tesisleri ile beraber fabrika, asayiş noktaları, değirmen, tarım merkezi, buğday ambarı ve iş yerleri var.

ANHA’nın haberine göre son 48 saatte savaş uçakları ve SİHA'larla 56 bölgeye saldırı düzenlendi. Bu saldırılarda yaşları üç ve dört olan 2'si çocuk, biri gazeteci olmak üzere 6 yurttaş yaralandı ve 5 Şam askeri öldü.

Fırat Kantonu Enerji Ofisi, Kobanê ve Eyn Îsa'daki elektrik istasyonlarının saldırılar sonucunda her iki şehrin yanı sıra 660 köyün elektriğinin kesildiğini duyurdu.