Rojava’da öğrencilerin çocuk katliamına tepkileri sürüyor

Rojava’daki öğrenciler, Til Rifat’ta işgalci Türk devletinin düzenlediği saldırı ve katliamını protesto ediyor.

Qamişlo’nun Tirbêsiyê ilçesi ile Minbic’te sokaklara çıkan öğrenciler Türk devletinin Til Rifat’ta gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

MINBIC

Minbic’in Hezwana mahallesinde bulunan Raxib Haron İlkokulu öğrencileri, işgalci Türk devletinin Til Rifat’ta gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Katliam fotoğrafları ile “Biz terörist değiliz, Erdoğan ve Bağdadi teröristtir”, “Biz dünya çocuklarını teröre karşı koruduk ancak dünya çocuk katili Erdoğan’ın terörü karşısında sessiz” yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Öğrenciler, “Şiddete hayır, katliama hayır, teröre hayır” sloganları atarak, Türk devletinin katliamlarını kınadı.

TIRBÊSPIYÊ

Qamişlo’nun Tirbêspiyê ilçesinde öğrenciler, işgalci Türk devletinin çocuklara yönelik gerçekleştirdiği katliamı yaptıkları açıklama ile kınadı. Xewla ilkokulu önünde yapılan açıklamada, İngilizce “Türk devletinin vahşi saldırılarına hayır”, “ABD’nin ihanetine hayır”, “Demografinin değiştirilmesine hayır” yazılı pankartlar taşındı.

Dilvîn Silêman isimli öğrenci tarafından okunan açıklamada, Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlar ve en son 2 Aralık’ta Til Rifat’ta Efrinli göçmenlere yönelik gerçekleştirdiği katliam kınandı.