Gerilla komutanı Roj: Öcalan ile halkı buluşturacağız

HPG komutanlarından Rodî Roj, tecridi ve komployu parçalayıp Öcalan ile halkı buluşturma kararlılığından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

HPG komutanlarından Rodî Roj, 32 devletin içinde olduğu, Türkiye’ye piyonrolü verilen komplonun, bir çok yönüyle boşa çıkarılsa da bir konsept olarak devam ettiğini söyledi.

Komutan Rodî Roj, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan halkını ve Özgürlük Hareketi’ni hedef alan Uluslararası Komplo’nun 21. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.

22. yılında mücadeleyi yükselterek komployu ve tecridi parçalayıp halk ile Öcalan’ı buluşturacaklarını belirten Roj, “Mücadele kararlılığımız budur” dedi.

Kürdistan tarihinin son 200 yılında önderlikler hedef alınarak toplumsal gerçeklikler perdelenmeye, ulusal mücadelenin bastırılmaya çalışıldığını hatırlatan Rodî Roj, “9 Ekim 1998’de başlayan ve 15 Şubat 1999’da sonuçlandırıldığı düşünülen bir komployla önderliksel gerçeklik susturulmaya/bastırılmaya çalışıldı. Kürdistan coğrafyası, hegemonik güçlerin iştahını kabartıyor. Çok basit ve ucuz ekonomik çıkarlar temelinde görülse bile komplonun daha derin olduğu aslında aşikardır” şeklinde konuştu.

32 devletin de içinde olduğu komploda, Türkiye’nin piyonluk yaptığını ifade eden Roj, şunları ekledi: “Komplo bir çok yönüyle boşa çıkarılsa da bir konsept olarak devam ediyor. Komplocuların çoğu hesapları tutmadı, planladıklarını yapamadılar. Kendi korkularına yenik düştüler. Sayın Öcalan, bir bireyden çok bir toplum gerçeğidir.”