Reqa öğretmenler işgal saldırılarını protesto etti

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren Reqa’daki öğretmenler, uluslararası toplumu Türk devletinin ihlallerine karşı ses çıkarmaya çağırdı.

Reqa’da, Öğretmenler Birliği binası önünde bir araya gelen öğretmenler, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik işgal saldırılarını yaptıkları açıklama ile kınadı.

Açıklamayı okuyan Reqa Öğretmenler Birliği Eşbaşkanı Ehmed El-Deyf, “İşgalci Türk devleti, hala Kuzey ve Doğu Suriye’de halka yönelik insanlık dışı uygulamalarına devam ediyor. Saldırılar bütün yaşam alanlarını olumsuz etkiliyor. Özellikle, şu anda göçmen olan binlerce öğrencinin bilgi kaynağı olan eğitim ve okul süreci askıya alındı. Türk devleti karışıklık çıkarmak istiyor ve demografik yapıyı değiştirerek bölgenin kimliğini değiştirmek istiyor. Suriye halkları olarak geçmişten bu yana bu topraklarda yaşadık, yaşıyoruz. Güvenlik Konseyi, BM ve insan hakları örgütlerini Suriye halkına yönelik işgal ve suçlara karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz” dedi.