Reqa Hamlesi: Çatışmalarda 44 çete üyesi öldürüldü

Nezlet Heşade mahallesinde bombalı araç ve motosikletle gerçekleştirilen bir saldırıyı püskürten QSD, dün geceden bu yana yaşanan çatışmalarda 44 çeteyi öldürdü.

Reqa’nın güneyindeki Nezlet Şehade mahallesinde QSD savaşçıları ve DAİŞ çeteleri arasında dün gece başlayan şiddetli çatışmalar bugün sabah saatlerine kadar sürdü. Çeteler QSD savaşçılarının mahalledeki ilerleyişini engellemek için bomba yüklü 3 otomobil ve 2 motosikletle savaşçıların mevzilerine saldırdı.

QSD savaşçıları karşılık vererek saldırıları püskürttü, üç çete kendi döşedikleri mayınların patlaması sonucu 14 çete öldürüldü.

Bu son saldırılarla birlikte dün geceden beri yapılan bombalı araçlı saldırı sayısı 6’yı buldu. Dün geceden itibaren yaşanan çatışmalarda aralarında suikastçı ve çete başının da bulunduğu toplam 44 çete öldürüldü. Ayrıca savaşçılar çetelere ait silah ve cephane ele geçirdi.

Diğer taraftan kentin doğusundaki Eski Reqa mahallesi ve kentin kuzey batısındaki Berid mahallesinde dün gece sabaha kadar çatışmalar yaşandı. Çatışmaların sonucuna ilişkin net bilgi elde edilemedi.