Reqa Askeri Meclisi: Saldırılara karşı hazırız!

Reqa Askeri Meclisi, "Bölgeyi saldırılardan korumaya ve tüm askeri meclislerle birlikte mücadele etmeye hazırız" dedi. Meclis, QSD'nin yanında yer alma çağrısı yaptı.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal hazırlıklarına ilişkin açıklama yapan Reqa Askeri Meclisi, bölgeyi işgalcilerden korumaya hazır olduklarını belirtti.
DAİŞ çetelerinin bölgeye dönük işgali karşısında Kuzey ve Doğu Suriye halklarının savunma çizgisinin belirgin olduğuna işaret eden Reqa Askeri Meclisi, kimsenin sınırına saldırmadıklarını, sadece meşru savunma mekanizması doğrultusunda hareket ettiklerine vurgu yaptı. Açıklamada, “DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırısı ve halkın iradesi ve güvenini alan QSD’nin kurulmasıyla QSD bütün görevlerini yerine getirdi. Tebqa, Reqa ve Derazor bölgelerindeki aşiret temsilcilerinin çağrılarının ardından üst üste hamleler başlatıldı. QSD bölgeleri özgürleştirene ve halkın hayalleri olan DAİŞ’i bitirene kadar mücadeleyi sürdürdü” denildi.

'TÜRK DEVLETİ KENDİ KRİZİNİ HER YERE TAŞIYOR'

Açıklamanın devamında, “İşgalci Türk devletinin gerçekle alakası olmayan bahanelerle Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük olası saldırı planlarını ve Uluslararası Koalisyon güçlerinin buna ön açma faaliyetlerini kınıyoruz. İşgalci Türk devleti yaşadığı ekonomik, siyasi ve toplumsal krizleri farklı ülkelere taşımayı hedefliyor” diye kaydedildi.

ÇAĞRI: QSD'NİN YANINDA YER ALIN

Halk kazanımlarını korumak temelinde hareket edeceklerini belirten Reqa Askeri Meclisi, tüm dünyanın yerine DAİŞ çeteleriyle savaşan QSD’nin yanında işgale karşı tutum almaları için uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırdı.

ABD'YE TEPKİ

Askerlerini sınırdan çekme kararının doğru olmadığı konusunda Pentagon’a uyarıda bulunan Reqa Askeri Meclisi, bu kararın DAİŞ’i canlandırmaya çalışan Türk devletinin hayallerini gerçekleştirmeye yardımcı bir faaliyet olarak değerlendirdi.
Açıklamanın sonunda, “Reqa Askeri Meclisi olarak bölgeyi saldırılardan korumaya ve bölgede karışıklık çıkarmaya çalışanlara karşı tüm askeri meclislerle birlikte mücadele etmeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz” denildi.