QSD Türk devletini yalanladı

Suriye Demokratik Güçleri (QSD), işgalci Türk devletinin açıklamalarını yalanlayarak işgal saldırılarında herhangi bir kayıpları olmadığını duyurdu.

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin saldırılarında savaşçılarının şehit olmadığını belirterek, Türk devletinin iddialarını yalanladı.

Demokratik Suriye Güçleri Basın Merkezi (QSD), işgalci Türk devletinin, saldırılarda savaşçılarının şehit olduğu yönündeki iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

QSD Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: "İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye'de bölgelerimize yönelik terör saldırılarının 3'üncü gününde bazı savaşçılarımızın şehit olduğunu iddia etti.

Bu iddialar doğru değil. Devam eden saldırılarda hiçbir savaşçımız yaralanmadı ve şehit olmadı. Saldırılar genel olarak alt-üst yapıya, hizmet kurumlarına, yerleşim alanlarına ve kurumlara yöneliktir. Türk devleti 3 günde 50 bölgeye saldırarak, savaş suçu işlemeye devam ediyor. 

İşgalci Türkiye'nin işlediği savaş suçlarının belgelenen görüntüler, bilinçli olarak milyonlarca insanın yaşadığı yaşam alanlarına yönelik yaptığı saldırılar tüm iddialarını yalanlıyor. Tüm bunlar aynı zamanda Türk devletinin yenilgisini de gösteriyor.”