QSD: Türk ordusu üç gündür sınırdan tek adım dahi ilerleyemedi

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan QSD Türk devletinin sınırdan 8 km içeri girdiğini propaganda ettiğini belirterek, “Aksine, sınırdan ileriye tek adımın dahi atamadı” dedi.

Serekaniye’de Türk ordusunun yaptığı saldırıya ilişkin de bilgi verilen QSD açıklamasında, saldırıda 3 savaşçılarının şehit düştüğü, 3 sivilin de yaralandığı belirtildi.

QSD’nin Türk ordusunun işgal saldırısına ilişkin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Karadan hiçbir ilerleme kaydetmemelerine rağmen Türk medyası 8 km ilerleme kaydedildiğini iddia etmektedir. Aksine sınır hattı boyunca QSD savaşçıları ile işgalci Türk ordusunun çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmaktadır.

Ayın 22’sinde sabah saat 03:00 civarında savaşçılarımız işgalci Türk ordusunun çetelerinin konumlandığı iki karargaha eşzamanlı eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin birinde en az 6 çete öldürülmüştür. Gerçekleştirilen diğer eylemde birçok çete yaralanırken çetelerin ölü sayısı netleştirilememiştir. Aynı günün sabah saatlerinde işgalci Türk ordusu savaş ve keşif uçakları ile tanklarla sınır hattı boyunca kapsamlı bir saldırı gerçekleştirmiştir. Savaş uçaklarının bombardımanı desteğinde Efrîn’i işgal etmek isteyen çeteler ile güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar çıkmış ve yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kuzey Efrîn’de kırılan çeteler bu kez Ezaz hattından saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin saldırılara yanıt vermesiyle Dikmedaş, Eyn Deqnê, Minix köyleri ve dolaylarında yoğun çatışmalar devam ediyor. Hava saldırılarının düzenlendiği Bilbilê ilçesindeki Bilbilê tepesini ele geçirmek isteyen işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler, güçlerimizin sert müdahalesiyle çatışmaya dönüşmüştür. Çatışmalar tüm yoğunluğuyla devam etmektedir. Raco ilçesinde bir kez daha siviller hedef alınmıştır. Ayrıca işgalci Türk ordusuna bağlı çeteler Şiyê ilçesinin Xelilê köyü ile İzahê tepesini işgal etme girişimleri engellenmiş, bu bölgede de yoğun çatışmalar devam devam etmektedir. Yaşanan çatışmalar sonucunda işgalci orduya ait 3 tank darbelenmiştir. Şu ana kadar yaşanan çatışmalarda 40 işgalci ordu askeri ve çetesi öldürülmüştür.

Yoğun hava saldırılarına rağmen herhangi bir ilerleyiş gösteremeyen işgalci Türk devleti basın kuruluşları aracılığıyla asılsız ve propaganda amaçlı haberler yaymaktadır. Ele geçirildiğini iddia ettiği köylerde yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. Sınır hattı boyunca tüm mevzilerde QSD, YPG ve YPJ savaşçıları, Asayiş, Öz Savunma, Sivil Savunma güçleri ve halkımız omuz omuza tarihi direnişi geliştirmektedirler.

İşgalci Türk ordusu 22 Ocak günü Serêkaniyê’deki sivil yerleşim alanları ve güçlerimizin mevzilerine yönelik keskin nişancı tüfekleri, tank ve roketatarlarla saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz saldırıya anında gerekli karşılığı vermiştir. Saldırı sonucu 3 savaşçımız şehit olmuş, 1 savaşçımız ise yaralanmıştır. Yine aynı saldırının sonucunda sivil halktan 3 kişi yaralanmıştır.

Demokratik Suriye Güçleri olarak ne pahasına olursa olsun işgalci Türk devletinin saldırganlığına karşı sessiz kalmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.”