QSD: Teröristlerin noktalarına eylemler düzenlendi

Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik savaş bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, teröristlerin noktalarına yönelik etkili eylemler düzenlediklerini, sivil yerleşim alanlarının ise bombalandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının barbarca saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Yayımlanan açıklama şu şekilde:

“ŞERA

İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları dün akşam saatlerine kadar Koblaka köyünü ağır silahlarla hedef aldı. Saldırılar sonucu siviller yaralanırken, yurttaşların evleri de büyük zarar gördü.

Dikmadaş köyünde sabah saatlerine kadar çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda köy içerisi ağır silahlar ile bombalanırken, çatışmalar bugün öğlen saatlerine doğru azaldı. İşgalci ordu ve bağlı El-Nusra ile DAIŞ çeteleri Çema köyünü ağır silahlarla bombaladı. Bombardıman sabah saatlerine kadar sürdü.

Güçlerimiz ve işgalci ordu arasında Draqiya ve Sarîcik köylerinde çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmaların yanı sıra köyler sabah saatlerine kadar top atışları ile bombalandı.

CINDÊRÊS

İşgalci Türk ordusu ve ortakları Cebhet El-Nusra/DAIŞ Cindirês köylerine yönelik bombardımanlarını sürdürdü. Kanî Morîk (Kanî Gewrikê) köyü içerisine 4 top düşerken, işgalci ordu sınır hattındaki karakollara yakın köyleri top atışına tuttu.

İşgalci Ordu ve kendisine bağlı terör grupları Til selor (Dêwa) köyündeki sivillerin evini top atışları ile bombaladı. Güçlerimiz dün akşam Aqçile köyü yakınlarındaki teröristlerin noktalarına etkili eylemler düzenledi. Gerçekleştirilen eylemler sonucu yaşanan çatışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Güçlerimiz karşısında tutunamayan düşman güçleri bölgedeki köylere yönelik bombardımanları sürdürüyor. Bölgede keşif uçaklarının hareketliliği de devam ediyor.

BILBELÊ

Şêxorzê köyüne yönelik dün akşam saatlerinde savaş uçakları ve top atışları ile bombardımanlar devam etti. Yine Bilbilê ilçesi etrafındaki köyler ağır silahlar ile bombalanıyor.

RACO

Bölgedeki köyler dün akşam saatlerinden bu sabah saatlerine kadar ağır silahlarla yapılan bombardımanların hedefi oldu. Köylere yönelik barbarca saldırılar devam ederken, bölgedeki keşif uçakları hareketliliği de sürüyor.

ŞİYÊ

Şiyê ilçesine bağlı köyler dün akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar ağır silahlar ile bombalandı. Bugün öğlen saatlerinden sonra da köyler bombalandı. Bölgedeki keşif uçaklarının hareketliliği de sürüyor.

EFRİN

Kentin etrafı dün akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar ağır silahlar ile bombalandı.

MABATA

İşgalci Türk ordusu Hebo, Sariya, Demilya ve Bedîna köylerini ağır silahlar ile bombalıyor. Bombardıman şu saatlere kadar devam etmektedir.”