QSD savaşçıları Til Hemîs’te son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Xelîl Hemdî ve Mihemed El-Mizel Til Hemîs’te son yolculuğuna uğurlandı.

DAİŞ çetelerini bitirmek amacıyla QSD savaşçıları tarafından yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Xelîl Hemdî (Fadil Hesekê) ile Mihemed El-Mizel’in (Zagros Şemer) düzenlenen kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Her iki şehidin cenazesini Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi’nden alan kitle, araç konvoyu ile Til Hemîs Şehitliği’ne doğru yola çıkıldı.

Konvoy şehitliğe ulaştığında yüzlerce kişi ve QSD savaşçılarının askeri töreni ile karşılandı.

Törende QSD komutanlarından Ronak Tirbespiyê, Qamişlo Kantonu Şehit Çalışmaları Komitesi Üyesi Îdan Efrînî ve şehit yakını Setam El-Cerba birer konuşma yaptı. Konuşmalarda şehitlerin mücadelesine sahip çıkma sözü yinelendi, DAİŞ’e karşı kazanılan zaferin Kuzey ve Doğu Suriye halkına kutlu olması dilendi.

Konuşmaların ardından Şehit Xelîl Hemdî’nin şehadet belgesi Til Hemîs Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ehmed El-Ebawî, Şehit Mihemed El-Mizel’in şehadet belgesi de Til Hemîs İlçe Meclisi Eşbaşkanı Salih Xelef tarafından okundu ve ailelere teslim edildi. Törenin sonunda şehitler, sloganlarla toprağa verildi.