QSD, Dêrazor’da DAİŞ sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) anti-terör birlikleri, Dêrazor’da DAİŞ’in petrol sorumlusu ve saldırılarını yöneten Ebu Elwer El Iraqi’ye operasyon düzenleyerek etkisiz hale getirdi.

QSD Basın Merkezi, Türk işgal saldırıları ve anti-terör birliklerinin bir operasyonu konusunda bilgi verdi.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin keşif ve bombardımanlarının aralıksız sürdüğünü belirten QSD B, 13-18 Ocak tarihleri arasında Serêkaniyê, Eyn İsa ve Dêrazor’da yaşanan gelişmeleri şöyle aktardı:

"Serêkaniyê:

13 Ocak günü işgalci Türk ordusu ve çeteleri Mişrefa köyü ve çevresindeki köyleri ağır silahlarla bombaladı.

Eyn İsa:

İşgalci Türk ordusu ve çete grupları, ağır silahlar, havanlar ve obüslerle Seyda, Elhoz, Erîda, Bîr Kîno, İbrahîm el-Kurdî, Merdûda, Xirbit Beger köyleri ile uluslararası M4 yolu çevresini şiddetli bir şekilde bombaladı. Top atışları sonucu 15 Ocak günü, bir savaşçımız ağır yaralanmıştı. Bu savaşçımız, şehadete ulaştı. Ayrıca top saldırıları sonucunda bölge halkı maddi zarar gördü.

DAİŞ üyelerine karşı sonuç alıcı operasyon:

Anti-terör birliklerimiz, 14 Ocak günü Dêrazor’da DAİŞ’in petrol sorumlusu, uyuyan hücrelerin lojistikçisi ve bölgedeki DAİŞ eylemerinin yürütücüsü Ebu Elwerd El İraqi’ye yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sırasına, çetelerin karşılık vermesi nedeniyle çatışma yaşandı. Çatışmada, Ebu Elwer El Iraqi ve adı netleştirilemeyen bir çete mensubu öldürüldü. Ayrıca, operasyonda bir miktar cephane ve belge ele geçirildi."