QSD'den 24 saatin bilançosu: 2 askeri araç imha edildi

Efrin’de 24 saatlik bilançoyu açıklayan QSD Basın Merkezi, 2 askeri aracın imha edildiğini, 12 Türk askerinin de öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, son 24 saatin bilançosunu açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“EFRÎN

Dün gece Efrîn kenti geç saatlere kadar işgalci Türk ordusu ve devşirme çetelerinin aralıksız top atışlarına tabi tutuldu. Bombardıman sonucu, çoğunluğu kadın ve çocuktan oluşan çok sayıda sivil yaralandı. Aynı zamanda evlerde büyük maddi hasar oluştu.

Efrîn kenti ve çevre köylerinde, dün geceden bu yana işgalci orduya ait keşif uçakları geziniyor.

ŞÊRAWA

Dün, Suriye ordusuna bağlı Kuvvet Şebi birlikleri Efrîn kantonuna geçerek, işgalci Türk ordusu saldırılarına karşı sınırları savunma görevinde yer aldı. Bu nedenle, işgalci Türk ordusu Del Cemal ve Ziyara köylerini bombardımana tuttu.

Bombardıman sonucu, çok sayıda sivil yaralandı ve Kuvvet Şabi birliklerinden 2 asker yaşamını yitirirken 5 asker de yaralandı.

MABETA

Dün öğleden sonra, işgalci Türk ordusu ve çeteleri ağır silahlarla Mebata ilçesine top atışları düzenledi. Bombardıman sonucu, sivil yerleşim alanlarında maddi hasar meydana geldi.

CINDIRÊS

Dün, öğlen saatlerinde sonra bölge savaş uçakları ve top atışlarına tabi tutuldu. Bombardıman sonucu, bölgede bulunan ilk öğretim okulu tamamı ile yıkıldı.

Bugün saat 07:00 surlarında, işgalci orduya ait savaş uçakları bölgeyi bombardımana tuttu. Aynı zamanda, işgalci ordu Cindires ilçesi ve Tilsilor köyüne top atışları düzenledi.

Tilsilor köyü çevresinde şiddetli çatışmalar devam ederken işgalci Türk ordusu QSD savaşçılarından ağır darbeler yiyor.

ŞERA

Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren işgalci ordu merkeze top atışları ve bombardımana tutuyor. Aynı zamanda, Ereb Wêran köyü çevresinde işgalci ordu ve QSD savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Dünden bu yana, Sarinceke köyünde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmada, savaşçılar 2 askeri araç imha etti ve çok sayıda çete ve işgalci ordu askeri öldürüldü.

BILBILÊ

Uga, Qestelê Xidiriya ve Baxça köylerinde, QSD savaşçıları ve işgalci Türk ordusu çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Aynı anda, işgalci ordu ilçeye top atışları ve savaş uçaklarıyla saldırı düzenliyor.

RACO

Bilelka Tepesi çevresinde bulunan işgalci orduya karşı düzenlenen eylemde, 12 Türk askeri öldürüldü.

ŞIYÊ

İşgalci orduya ait savaş uçakları, dün ilçe ve köyleri bombardımana tuttu.”