QSD’de işgal saldırılarına misilleme: 18 çete mensubu öldürüldü

QSD Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı 4 ve 8 Aralık tarihleri arasında düzenlenen misilleme eylemlerinde en az 18 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada “İşgalci Türk ordusu ve çete grupları, bölgelerimize karşı saldırılarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor. 19 Kasım’da başlayan saldırılar genişleyerek, çoğunluğu sivil yurttaşlar, ekonomik ve hizmet kurumlarını hedef aldı. Her gün bölgeye yönelik bombardımanın yanı sıra işgalci çeteler tarafından karadan saldırı girişimleri de yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde işgalci çetelerin birçok girişimi bozguna uğratıldı” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı:

“Til Temir ilçesinde ve Til Temir’ın batısında bulunan Dibsa köyünde işgalciler bölgelerimize saldırmak istedi. Güçlerimizin karşılık vermesi sonucunda 4 işgalci çete öldürüldü ve bu saldırıları boşa çıkarıldı.

İşgalci çeteler, 5 Aralık’ta Til Temir ilçesinin Êrişa köyünden tekrar bölgelerimize girmek için girişimde bulundular. Bu saldırıya güçlerimiz karşılık vermiş ve işgalci çetelerle aramızda çatışmalar çıktı. Bu çatışmalar sonucunda 6 çete üyesi öldürüldü. Ayrıca 2adet AK-47 silah, bir gece dürbünü ve bir telefon ele geçirildi.

Til Temir ile Serêkaniyê arasındaki Mişêrfa Ramo köyüne yerleşen bir çete grubu, 7 Aralık’ta bölgelerimize saldırmaya çalıştılar. Çetelerin bu saldırısı boşa çıkarıldı ve bunun sonucunda 4 çete üyesi öldürüldü.

Zirgan ilçesinin kırsal bölgesindeki Bam El Xêr köyünde üslenen işgalci çeteler, 8 Aralık’ta saldırı girişiminde bulundu. Güçlerimizin karşılık vermesi sonucunda 4 çete üyesi öldürüldü, 6 çete üyesi de yaralandı.

İşgalcilerin saldırılarına karşılık yapılan misilleme eylemlerinde 18 çete üyesi öldürüldü, 6 çete üyesi de yaralandı.”