QSD, DAİŞ çetelerinin silah deposunu ele geçirdi

QSD, DAİŞ çetelerine ait bir silah ve cephane deposunu daha ele geçirdi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Qamîşlo kantonunun Til Hemîsê ilçesine bağlı Qîrewan köyünde DAİŞ çetelerine ait silah ve cephane deposunun ele geçirildiğini duyurdu.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Güçlerimiz, Demokratik Suriye Güçleri Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerinde terör örgütü DAİŞ çetelerine ait hücrelere yönelik askeri operasyonlarını sürdürmeye devam ediyor. Gizli hücrelerin noktalarını ve depolarını imha ediyor ve üyelerini tutuklamayı sürdürüyor.

Cizre Yıldırımı Operasyonu çerçevesinde devam eden güvenlik operasyonları kapsamında güçlerimiz bugün Til Hemîs ilçesine bağlı Qîrewan köyünde bir silah deposunu ele geçirdi. Bu depoda çok miktarda patlayıcı, mayın ve mühimmat ile çok sayıda silah bulundu.

Güçlerimiz tarafından ele geçirilen malzeme ve teçhizatlar arasında, teröristlerin intihar saldırılarında giydiği ve patlamaya hazır bombalar bulundu. Ayrıca, teröristlerin halka açık yerleri patlatmak için kullandıkları çok sayıda el yapımı patlayıcı cihaz bulundu. Patlayıcı yapımında kullanıldığı tespit edilen C-4 bulundu. Depoda bombaları uzaktan patlatmak için cep telefonları, arabaları patlatmak için özel patlayıcılar, bir miktar mühimmat, bir dizi Kalaşnikof silahı, askeri tüfekler, çantalar ve diğer askeri araçlar ele geçirildi.

Bu, güçlerimizin Qîrewan köyünde silah, mühimmat ve askeri teçhizat ele geçirdiği ikinci depodur. Yaklaşık 2 ay önce güçlerimiz aynı köyde çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı maddeye el koydu. Güçlerimiz, Cizre Yıldırımı Operasyonu’nda bu köyde 3 teröristi tutukladı. Üç terörist de geçen yılın başında Hesekê kentindeki Sînaa Cezaevi’ne düzenlenen saldırıya karışmıştı. Bu saldırı güçlerimiz tarafından yenilgiye uğratılmıştı. Bu depo aynı zamanda araba bombalarının hazırlanması için de kullanılıyordu. Teröristler, Sînaa Cezaevi’ne yönelik saldırının başında bu mekanda iki adet bomba yüklü araç hazırlayarak onları patlatmıştı.”