QSD: 24 saatte çatışmalarda 38 çete öldürüldü

24 saatin savaş bilançosunu açıklayan QSD, çatışmalarda en az 38 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi işgalci Türk devleti ve ona bağlı çetelerle son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.

QSD Basın Merkezi’nin yapmış olduğu açıklama şöyle:

“EFRİN KENT MERKEZİ

Sivillerin yurttaşların bulunduğu Efrin kent merkezi son iki gündür işgalci güçlerin savaş uçakları ve ağır silahlarla gerçekleştirdiği barbarca saldırılara maruz kalmaktadır.

İşgalci Türk devleti dün saat 19:00’da şehrin girişindeki Cumkê köyü kavşağına bombardımanda bulundu. Bombardıman sonucu sivillerin evlerinde maddi hasar meydana geldi. Bugün de saat 13:00’dan itibaren Efrin’in cadde ve sokaklarını hedef alan işgalci ordu bir yurttaşı şehit ederken, 4 yurttaşı da yaraladı.

BİLBİLÊ

İşgalci Türk devleti bugün saat 10:00’da Şêxorze köyü civarını savaş uçakları ve ağır silahlarla bombaladı. Buradan ilerlemek isteyen işgalci ordu ve bağlı terör grupları, savaşçılarımızın direnişi sonucu büyük zayiat verdi. İşgalcilerin bölgeye dönük top atışları halen devam etmektedir.

Şexorzê köyü civarından ilerleme sağlayamayan saldırganlar Zêtunakê ve Duraqliya köylerini top atışları ve savaş uçakları ile barbarca bombaladı.

ŞERA

Türk işgalci ordusu sabahın erken saatlerinden itibaren savaş uçakları ile Sarincek köyüne bombardıman yaptı. Bombardımanlar ile eşzamanlı bölgede ilerlemek isteyen terör grupları savaşçılarımızın direnişine çarptı. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalar ikindi saatlerine kadar devam etti ve saldırgan güçlerin büyük zayiatı oldu.

İşgalci güçlere ait basın kurumları Sarincek köyünün işgal edildiğini açıklasa da bu iddiaları köyden çektiğimiz görüntüler ile yalanladık.

Êzdî Baflun, Ereb Wêran ve Umera köylerini hedef alan işgalci ordu bu üç köyü dün akşam saatlerinden bu yana ağır silahlarla bombalamaktadır.

ŞİYÊ

İlçe kırsalında bulunan bütün savaş cepheleri dün akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar ağır silahlarla bombalandı.

CİNDİRES

İşgalci güçler dün geceden beri Cindires ilçesine ağır silahlarla aralıksız saldırıyor, diğer yandan ilerleyemeyen işgalciler uçak saldırılarını da sürdürüyor.

Hec İskender köyünde ilerlemeye çalışan teröristler savaşçılarımızın müdahalesi sonucu ağır darbe yedi.

Der Belut köyünde güçlerimiz etkili bir eylem yaptı. Türk askerleri ve teröristleriyle yaşanan çatışmalarda işgalcilere büyük darbe vuruldu. Savaşçılarımızın tespit ettiği kadarıyla işgalcilere ait 38 cenaze hala arazidedir ve diğerleri de alandan kaçmıştır.

Mihemediye ve Dewa köylerinde işgalci ordu hava saldırısı gerçekleştirdi ve her iki köyü ağır silahlarla hedef aldı. Savaşçılarımız ve işgalciler arasında çıkan çatışmalar hala devam ediyor.

Axcele köyünde dünden beri savaşçılarımız ile Türk askerleri ve teröristleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Savaşçılarımız işgalcilerin iki saldırısını püskürttü.”