QSD: 23 Ocak’taki çatışmalarda 203 asker ve çete öldürüldü

Türk devletinin işgalci saldırısına karşı yürütülen “Çağın direnişi”nin 4’üncü gün bilançosunu açıklayan QSD çatışmalarda 203 asker ve çete öldürüldüğünü, 5 askeri aracın da imha edildiğini belirtti.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn ve Kuzey Suriye’ye yönelik işgal saldırıları 5’inci gününe girdi. QSD İşgalci Türk ordusu ve çeteleriyle dün yaşanan çatışmaların ve devrimci operasyonların sonuçlarını yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.

İşgalci Türk devletinin Efrin ve Kuzey Suriye’ye işgal saldırılarının devam ettiğini belirten QSD şunları kaydetti: “Savaşçılarımız işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına kahramanca karşılık veriyorlar. Ancak savaşçılarımızın direnişi karşısında kaybeden işgalci ordu ve çeteleri çareyi sivilleri hedef almakta görüyor.

Dünkü bilançoya göre, işgalci orduya ait 3 zırhlı araç ve 2 de normal askeri araç imha edilirken, 1 zırhlı dozer, bir pikap türü araç da darbelendi. Biri akrep tipi olmak üzere 2 askeri araç da ele geçirildi.

Yaşanan çatışmalarda 203 asker ve çete öldürüldü. Öldürülenlerden 4’ü komuta düzeyindedir. Öldürülen bir çetenin cenazesi de güçlerimizin eline geçmiştir. Bu çatışmalarda bir savaşçımız kahramanca savaşarak şehit düşmüş, 3 savaşçımız da yaralanmıştır. Diğer tarafta bölge halkı tüm saldırılara rağmen yerlerini terk etmemekte ve direnişini sürdürmektedir. İşgalci ordunun bombardımanı sonuncu 6 sivil şehit düşerken 16 sivil de yaralanmıştır.

CİNDİRES CEPHESİNDE 150 ASKER VE ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

İşgalci ordu 22 Ocak günü saat 23.00’dan sabah saat 06.00’ya kadar, Cindires’den Şerawa’ya bağlı Bırcıkê Sileman’a kadar obüs toplarıyla bombardıman gerçekleştirdi. Aynı zamanda Baxtiyar tepesi cephesinden Batman tepesine saldırı gerçekleştirmek isteyen işgalci ordu ve çeteleri güçlerimiz tarafından fark edilmiş, sert karşılık verilmiş ve saldırı geri püskürtülmüştür.

Güçlerimiz karşısında kırılma yaşayan çeteler sivil elbise giyerek Hemam köyüne girmişlerdir. Ardından işgalci orduya bağlı askerler köye yerleşmişlerdir. Ancak savaşçılarımızın başlattığı operasyon sonucunda Hemam köyü işgalci ordu askerleri ve çetelerden tümüyle temizlemiştir.

Burada yaşanan şiddetli çatışmaların ardından işgalci orduya ait bir tank imha edilirken, 150 asker ve çete de öldürülmüştür. Öldürülenler arasında 4 çete başı da bulunmaktadır. Öldürülen çetelerden birisi Ahmed Feyyaz kod ismiyle bilinmektedir. Bu operasyonda 2 savaşçımız da yaralanmıştır.

Diğer taraftan Îska Tepesi cephesinden gelişen saldırılarda güçlerimiz tarafından kırılmıştır. Kırılma yaşayan işgalci güçler, bir kez daha çareyi sivil katliam gerçekleştirmekte bulmuştur. Cindires ilçesi ve köyleri ile Hemam köyüne dönük saldırılarda toplamda 6 sivil şehit düşerken 16 sivil de yaralanmıştır. Katledilenler arasında kadın ve çocuklar da bulunmaktadır.

ŞERA CEPHESİNDE SALDIRILAR PÜSKÜRTÜLDÜ

Türk askerleri ve ona bağlı çetelerinin Şera ilçesine yönelik saldırıları devam etti. Qestelê tepesi, Qestelê köyü, Xedamat, Vîla Qadî, Baflon tepesi ve Dîkmedaş tank ve obüslerle gerçekleşen saldırıda bombalandı. Karadan Qestelê tepesi ve Merenazê’ye saldıran çetelere sert karşılık verilerek, çetelerin saldırıları püskürtüldü. Zırhlı bir buldozer darbelenerek, savaşçılarımızın eline geçti.

BİLBİLÊ CEPHESİNDE QURNE KÖYÜ ÇETELERDEN TEMİZLENDİ

Yine savaşçılarımız, Qurnê köyüne yönelik devrimci bir operasyon gerçekleştirdi ve çetelere ağır darbeler vurdu. Savaşçılarımızın gerçekleştirdiği devrimci operasyon sonucunda şiddetli çatışmalar yaşandı ve Qurne köyünde bulunan tepesinde savaşçılarımız yeniden kontrolü sağladı. Burada çetelere ait bir cenaze ve araç savaşçılarımızın eline geçti. Yine Şiltahtê cephesinde de savaşçılarımız çetelerin saldırılarına karşılık vererek, burada çetelere ait bir cephe hedeflendi. Çetelere ait cephe tümden imha edilerek, 3 çetenin cenazesi güçlerimizin eline geçti. Bu cephede çetelerin ölü ve yaralı sayısının fazla olduğunu bilgisine ulaşırken, somut sayıya ilişkin ise net bir bilgi edinilemedi. Yine işgalci Türk ordusu Gir tepesi ve Bilbilê ve Şêxûrzê çevresindeki köyleri bir yandan savaş uçaklarıyla bombalarken bir yandan da karadan ilerlemeye çalıştı. Karadan saldırıları kırılırken, bu alana yönelik top atışları hala devam etmektedir.

ŞİYE CEPHESİNDE QSD SAVAŞÇILARI OPERASYON BAŞLATTI

Şiyê cephesinde de savaşçılarımız Türk çetelerine karşı bir operasyon başlattı. Çeqela köyü, tamamen çetelerden temizlendi. İşgalci Türk ordusunun bu cephenin etrafında bulunan köylere ve alana dönük tank ve obüs atışları devam etmektedir.

RACO CEPHESİ: QUDE KÖYÜ VE TEPESİ ÇETELERDEN TEMİZLENDİ

Qudê ve Omera köyleri arasında bulunan bölgede ilerlemek isteyen çeteler, savaşçılarımızın sert direnişiyle karşılaştı. Yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda Qudê köyü ve Qudê tepesi tamamen çetelerden temizlendi. Bu bölgede yaşanan çatışmalarda öldürülen 37 Türk çetesine ait cenazenin Ezaz’a, bir kısım ölü ve yaralılarını da Türkiye’ye geçirdiği öğrenildi. Burada yaşanan çatışmalarda 2’si zırhlı olmak üzere 3 askeri araç imha edildi. Omera köyünde de devam eden çatışmalarda çeteleri taşıyan bir araç tümden imha edildi. Ölü ve yaralılarına ilişkin ise net bilgi edinilemedi. Yine Kumreş köyünde Akrep tipi bir zırhlı araç savaşçılarımız tarafından ele geçirildi. Burada yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız kahramanca direnerek şehit düştü. Bir savaşçımız da yaralandı. Yine işgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları Raco ve Moseka tepelerini bombaladı.

ŞEHBA CEPHESİNDE 7 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Savaşlarımız Şehba cephesinden ilerlemek isteyen çete saldırılarına sert bir şekilde karşılık verdi ve ilerlemelerine izin vermedi. Bu cephede 7 çete öldürüldü, Doçka yüklü bir araçları imha edildi. Yine savaşçılarımız, Kil Cibrîn cephesine yönelik gelişen saldırılara da sert karşılık verdi. Burada da 5 çete öldürüldü. Şêx Îsa’ya yönelik havan ve obüs atışları hala devam etmekte.

İşgalci Türk ordusunun Kobanê ve Cizîrê Kantonuna yönelik saldırıları da devam etti. Bu sabah Türk askerleri tanklarla Qamişlo’ya saldırdı, gelişen saldırı sonucunda sivil yerleşim yerlerinde maddi hasar meydana geldi. Türk ordusuna bağlı çeteler Cerablus tarafından havan ve obüs toplarıyla Kobanê Kantonunun doğusunda bulunan Zormixar köyüne saldırdı.”