Qamişlo ve Tirbespiyê’de şehitler anıldı

Tirbespiyê’de 36 şehit anılırken, Qamişlo'da da Öz Savunma Güçleri savaşçısı Şadî Ehmed son yolculuğuna uğurlandı.

Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi, Kasım ve Aralık aylarında DAİŞ çeteleri ve işgalci Türk devletine karşı mücadelede şehit düşen 36 isim anıldı.

Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi, Kasım ve Aralık aylarında farklı yerlerde şehit düşen 36 savaşçı için anma töreni düzenledi.

PYD’nin Tirbespiyê’deki merkezinde düzenlenen anmaya Şehit Aileleri Meclisi, Kongra Star ve şehit aileleri katıldı.

Anmada şehitlerin mücadelesine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı, ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fedakârlık, yurtseverlik ve şehitlerin rolüne ilişkin değerlendirmeleri sunuldu.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hesen Ubeyd, tüm şehitleri anarak, “Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye halkının iradesini kıramayınca saldırılarını arttırdı, katliamlar gerçekleştirdi. Aynı zamanda Medya Savunma Alanları’nda gerilla direnişi karşısında yenildi ve kimyasal silah kullandı” dedi.
Anma programı 36 savaşçının şehadet belgelerinin okunmasının ardından sona erdi.

EHMED SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Qamişlo’da yüzlerce kişi, Öz Savunma Güçleri savaşçısı Şadî Ehmed’i Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı. Törene sivil toplum örgütleri, şehidin arkadaşları ve ailesi katıldı.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hevî Seyîd, Ehmed'in arkadaşı için canını feda ettiğine dikkat çekerek, bunun Abdullah Öcalan’ın felsefesinden alınan yoldaşlık temeline dayandığını söyledi.

Hevî Seyîd, "Şehit Şadî, yoldaşları için yaşıyor ve arkadaşları tarafından seviliyordu. Arkadaşını kurtarmak için canını feda etti. Şadî de her şehit gibi halkının kahramanı oldu" dedi.