Qamişlo ve Kobanê'de halklar tecride karşı yürüdü

Qamişlo ve Kobanê’de halk ve gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlara çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için gösteri düzenleyen Qamişlo Halk İnisiyatifi, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceğini belirtti.

Qamişlo’daki Sonî Kavşağı’nda başlayan gösteriye Tirbespiyê, Qamişlo, Til Hemîs, Til Birak ve Amûdê’den binlerce kişinin yanı sıra TEV-DEM, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, PYD, Kongra Star ve Genç Kadınlar Birliği üyeleri katıldı.

Yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ile "Bimire hêzên komploger, bijî berxwedana Îmraliyê" yazılı pankartlar taşındı.

Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi’ne ulaşan kitle, burada açıklamalar yaptı. İlk olarak söz alan TEV-DEM Eş Başkanı Rûken Ehmed, Qamîşlo halkının direnişini selamladı.

Rûken Ehmed, “Qamişlo halkı, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün yakın olduğunu duruşuyla ispat etti. Baskıcı örgütler toplumun örgütlü gücü karşısında kazanamayacak” dedi.

Kadınlara ve gençlere komploları boşa çıkarmak için mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Rûken Ehmed, CPT ve ilgili taraflarının yaklaşımını eleştirdi.

Ardından söz alan El Sade aşireti kanaat önderi Hisên El Sade, “Önder Öcalan, dünyadaki tüm yurtseverleri temsil ediyor. Bunun için faşist Türk devleti, gerçeğin sesini kısmak için tecridi ağırlaştırdı. Önder Öcalan kaçırıldığında tecrit dayatıldı ve hiçbir örgüt hukuk dışı uygulamalara karşı durmadı. Bugün de uluslararası toplum işlenen suçlara karşı sessiz” ifadelerini kullandı.

Hisên El Sade konuşmasının sonunda Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemleri sürdürme çağrısı yaptı.

Eylem, “Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî berxwedana Îmraliyê" sloganlarıyla sona erdi.

GENÇLER YÜRÜDÜ

Kobanê Şehit Aileleri Meclisi Gençlik Komitesi üyeleri, Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için alanlara çıktı.

Kobanê’deki Özgür Kadın Meydanı’nda harekete geçen kitle, Abdullah Öcalan’ın Rojava’ya geldiğinde gittiği Elpelûr köyüne doğru hareket etti.

Elpelûr’a varan halk, burada açıklama yaptı.

Kobanê Şehit Aileleri Meclisi Gençlik Komitesi yönetim üyesi Zên Ehmed’in okuduğu açıklamada, “Önder Apo’nun sağlık durumu henüz bilinmiyor. Ağırlaştırılmış tecridin amacı demokratik projemizi yok etmektir. Ancak bu projenin tüm halkın projesi olduğu iyi bilinmeli. Bölge halkı Önderliğin fikir ve felsefesine sahip olduğu sürece bizi yenemeyeceksiniz. Tecride sessiz kalmayacağız, her zaman alanlarda olacağız, ısrarımızla tecridi kıracağız ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” denildi.