Qamişlo ve Hesekê’de STK’lardan işgal saldırılarına tepki

Hesekê ve Qamişlo kentlerinde çeşitli sivil toplum örgütleri, işgalci Türk devletinin uyguladığı “vahşeti” kınayarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Kürt, Arap, Asûri, Suryanî ve Ermeni kültür- inanç kurumları, sivil toplum örgütleri, birlik, dernek ve ofislerinden oluşan 15 kurum, ortak bir basın açıklamasında bir araya geldi.

Hesekê ve Qamişlo'da yapılan ortak basın açıklamasında işgal saldırıları kınandı.

Her iki açıklamada "Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarında savaş uçağı, insansız keşif uçakları ve top kullanmasının nedeni, zayıflığı ve tarihsel nefreti kadar barışçıl ve özgürlükçü halka karşı olan faşist sisteminin vahşetidir ayrıca" denildi.

Açıklamada, “Suriye krizini derinleştirmek isteyen işgalci Türk devletinin bize düşmanlık yaparak bölgeyi insansızlaştırmak ve tekrardan canlandırma girişiminde bulunduğu DAIŞ çeteleri aracılığıyla devrim kazanımlarımızı hedef almak istediğini biliyoruz. Yaşam kaynaklarımızı işlevsiz kılmak isteyen işgalci Türk devleti bu temelde bölgenin altyapılarını, kurum merkezlerini ve sivil yerleşim alanlarını sürekli bombalıyor” ifadeleri kullanıldı.

Saldırılar karşısında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapılan açıklamada “İşgalci Türk devletinin tüm girişimleri boşa çıkacak. Çünkü birlik ve beraberliğimiz, barışçıllığımız ve toplumsal dayanışmamız, yaşam hakkını savunmamız her türlü saldırılara en büyük cevabı verecek” diye belirtildi.

Açıklamada uluslararası sessizlik de kınanırken, bu saldırılarla iradelerinin kırılmayacağı ve özgürlük mücadelesinin devam edeceği kaydedildi.

Açıklamayı yapan kurumlar şöyle:

-Cizre Kantonu Kültür ve Sanat Kurulu

-Cizre Kantonu Aydınlar Birliği

-Suriye Kürt Yazarlar Birliği

- Êzidi Evi

-Suriye Êzîdi Birliği

- Kuzey ve Doğu Suriye Ermen Topluluğu Encümeni

-Ermen Kadın Birliği

-Suriye Fotoğrafçılar Birliği

-Mezopotamya Kültür ve Sanat Hareketi (TEV-ÇAND)

-Sanatçılar Birliği

-Süryani Kültür ve Sanat Derneği

- Skêtşa Tiyatro Grubu

-Suriye Sanat ve Kültür Derneği

-Kültürel ev

-Cizre Kantonu Halklar ve İnançlar Kurumu