Qamîşlo'da gençler gerilla direnişini selamladı

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Qamîşlo'da yürüyüş düzenleyerek gerilla direnişini selamladı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşılık gerillanın direnişini sahiplenmek için Qamîşlo’nun Tirbespiyê ilçesine bağlı Til Marûf beldesinde “Şehitlerin direnişiyle zafere ulaşacağız” şiarıyla bir yürüyüş düzenledi.
Yürüyüş, Şehit Zozan Kavşağı’ndan şehitlerin direnişini selamlayan sloganlarla başladı. Yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve kimyasal silahlar sonucu şehit düşen gerillaların fotoğrafları taşındı. Yürüyüş, Til Marûf Belde Meclisi önünde mitinge dönüştü. Burada konuşan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Yürütme Üyesi Mizgîn Hisên, işgalci Türk devletinin Kurdistan dağları ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınadı.

Hisên, “Bölge halkı gibi biz de Kurdistan’a yönelik savaşa ve özel savaş yöntemlerine karşı duracağız. Tirbespiyê’deki gençlik hareketleri adına kamuoyuna faşist Türk devletinin insanlık dışı suçlarına karşı durma çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Hisên, ilgili örgütleri işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal saldırılarını sonlandırmaları için müdahale etmeye çağırdı.

Yürüyüş, gerilla direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.