Paris şehitleri için taziye kuruldu

Qamîşlo’daki birçok ilçede ikinci Paris katliamında şehit düşenler için taziye çadırı kuruldu.

Qamîşlo kantonuna bağlı Çilaxa, Til Koçer ve Til Berak ilçeleri Şehit Aileleri Meclisi, ikinci Paris Katliamı şehitleri için taziye çadırı açtı.


QAMÎŞLO
Qamîşlo kentinde sivil toplum kuruluşları, sivil toplum ve çevre, Demokratik İslam Kongresi, Demokratik Toplum Akademisi, Demokratik Birlik Partisi, Kongra Star, Demokratik Toplum Hareketi ve Öğretmenler Birliği şehitler için taziye çadırına gitti.

Şehit Delil Saroxan Şehitliği önünde taziye çadırı açıldı. Cizre bölgesi Öğretmenler Birliği üyesi Fatima Mamo konuştu. Dünyanın Kürt devrimcilere yönelik katliamlara sessiz kalmasını kınayan Mamo, “9 Ocak'ta üç Kürt devrimciye yönelik katliamın yıl dönümü öncesinde bir saldırı düzenlenmesinin tesadüf olmadığını söyledi. Bugün aynı senaryo insanlarımıza karşı tekrarlanmaktadır. Bu saldırılara karşı ciddi bir tavır olmadığı için bu katliamlar tekrarlanıyor” diye konuştu.

Demokratik Suriye Güçleri Askeri İlişkiler Ofisi Eş Başkanı Heci Ereb de "Önder Öcalan'a yönelik kumpastan bu yana halkımıza yönelik komplolar, halkımızın özgürlük ve demokrasi umutlarını tüketmeye devam ediyor" dedi.
Kuzey ve Doğu Suriye İşçi Birliği Eşbaşkanı ve şehit Yılmaz Şero’nun babası Mihemed Şero, Fransız hükümetine bu katliamı örtbas etmemesi ve soruşturma başlatması çağrısında bulundu.


ÇILAXA
Çilaxa ilçesi Şehit Aileleri Meclisi, ilçe şehitliğinde katliam şehitleri için taziye çadırı açtı.
İki gün sürmesi beklenen taziye törenine ilçe ve bağlı köylerde yaşayan onlarca sivil ve askeri kuruluş ile siyasi parti mensupları katıldı.
Çadırda konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ali Kerho, ikinci Paris katliamında şehit olanları anarak, "Paris'in ortasında Kürtlere yönelik yapılan katliam ilk değil. Fransız hükümeti katliamlara sessiz kalıyor” şeklinde konuştu.
Kerho, Fransız hükümetini Paris'teki ikinci katliamla ilgili net bir soruşturma başlatmaya çağırdı.
Çilaxa İlçe Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Mihemed El Faris de "Burada bir arada bulunmamız, işgalci Türk devletinin tüm saldırı ve politikalarına karşı mücadele kararlılığımızı göstermektedir. Fransız hükümetine, oradaki Kürtleri koruması için çağrıda bulunuyoruz” diye konuştu.


TIL KOÇER
Til Koçer ilçesi Şehit Aileleri Meclisi, ikinci Paris katliamı için ilçenin batısındaki Temwin Meydanı'nda taziye çadırı açtı.
İki gün sürmesi beklenen taziyenin ilk gününde etkinliğe ilçe ve bağlı köylerden onlarca kişi, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve kadınlar katıldı.
Çadırın altında konuşan Şehitler Meclisi Üyesi Salih Kino, şehitlerin halkın kazanımlarına sahip çıkmasındaki rolünü selamladı.
Taziye töreninin ilk günü, "Yaşasın Önder Öcalan'ın direnişi" ve "Direnmek yaşamaktır” gibi önderlik direnişini selamlayan sloganlarla sona erdi.


TİL BERAK
Demokratik Birlik Partisi, Til Berak ilçesi sivil örgütleriyle iş birliği içinde, 2. Paris Katliamı şehitleri için binasının önüne taziye çadırı açtı.
Til Berak ve Til Hemis ilçelerinin her iki ilçesinden onlarca mahalleli, sivil ve askeri örgüt mensupları ve siyasi partiler katıldı.
Taziye töreninde ilçe Şehit Aileleri Meclisi yürütme üyesi Ebdullah El Cemil, saldırıyı kınayarak birlik çağrısında bulundu.
PYD üyesi Xalib Sedun, Ankara'nın Kürtlere yönelik eylemlerine karşı dünyadaki özgürlük savaşçıları ve yasal örgütleri sessiz kalmamaya çağırdı.
Til Hemis'in ileri gelenleri adına konuşan Şêx Mihemed El Yusif, "Bu kirli saldırıyı kınıyoruz. Burada biz Araplar, Kürtler ve Süryaniler tek insanız, eskiden beri birlikte yaşıyoruz. Burası bizim toprağımız ve tüm gücümüzle bu toprakları koruyacağız” diye konuştu.
Til Berak'ın ileri gelenleri adına konuşan Şêx Ehmed El Hiwader, "Bu terör eylemleri insana ve insanlığa yakışmaz" dedi.
PYD üyesi Ebdulhemid Fatim de halkları tek bayrak altında toplayan halkların kardeşliği projesini selamladı.
Taziye töreninin bugün sona ermesi bekleniyor.


TIRBESPIYÊ
Tirbespiyê ilçesinde, ikinci Paris katliamı şehitleri için düzenlenen taziye törenine onlarca ilçe sakini, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve partililer katıldı.
Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Etiye Hisen, katliamın detaylarının açıklanması çağrısında bulunarak, "Bu katliam, Kürt halkına yönelik soykırım politikalarının devamıdır” ifadelerini kullandı.
Tirbespiyê İlçesi Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Silêman Hisên, "İşgalci Türk devleti, Kürt halkının özgürlük hakkını istememesi için var gücüyle mücadele ediyor" dedi.
Süryani Birlik Partisi üyesi Corc Yusif, mücadelenin gerekliliğine vurgu yaparak, "Artık kimse bizim kimliğimizi bastıramaz. Çünkü biz mücadele yolunu seçtik ve meşru haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.


DÊRİK
Derik ilçesi sakinleri, Paris'teki ikinci katliam şehitleri için Derik Şehit Aileleri Meclisi önünde açılan taziye çadırında toplandı.
Törene onlarca ilçe sakini, İlçe Meclisi, Kongra Star, sivil toplum kuruluşları, Şehit Aileleri Meclisi ve PYD üyeleri katıldı.
Törende konuşan Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ebdurehman Mecid, "Katliam, demokratik ulus felsefesiyle özgürlüğe kavuşmaya çalışan direnişçi halkın iradesine yönelik saldırıların devamıdır" dedi.
Mecid, saldırının şehit Evîn (Emine Kara) şahsında kadın mücadelesini hedef aldığını belirterek, mücadeleyi şehitlerin izinden yürütme sözü verdi.


TIRBESPIYÊ
Tirbespiyê ilçesinde onlarca kişi, sivil kurum üyeleri ve parti temsilcileri, ikinci Paris katliamında şehit olanlar için yapılan taziye törenine katıldı.
Taziye töreninde konuşan Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Etiye Hisên, katliamın ayrıntılarının açıklanması çağrısında bulunarak, “Bu katliam Kürt halkına karşı soykırım politikalarının sonucudur” dedi.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Tirbespiyê İlçe Eşbaşkanı Silêman Hisên, “İşgalci Türk devleti, Kürt halkını özgürlük taleplerinden uzaklaştırmak için her türlü yol ve yöntemle Kürtlere karşı savaşıyor” ifadelerini  kullandı.
Süryani Birlik Partisi Üyesi Corc Yusif, mücadelenin önemine vurgu yaparak, “Artık hiç kimse kimliğimizi yok sayamaz. Çünkü biz mücadele yolunu seçtik ve meşru haklarımızı elde edene kadar direneceğiz” diye konuştu.


GIRKÊ LEGÊ
Girkê Legê ilçesindeki onlarca kişi, Şehit Aileler Meclisi tarafından Şehit Baz Eğitim Bilimleri binası önünde ikinci Paris katliamında şehit düşenleri için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.
Taziye töreninde konuşan Girkê Legê İlçesi Aydınlar Birliği Üyesi Seîd Mihemed, mücadele ve direnişin sürdürülmesi ve şehitlerin intikâmının alınması gerektiğini vurguladı.
Kuzey ve Doğu Suriye’deki kültür ve sanat hareketleri; Mezopotamya TEV-ÇAND, Hîlala Zêrîn Hareketi, Kültür Komiteleri ile çok sayıda aydın ve sanatçı, Qamişlo’daki Mihemed Şêxo Kültür Sanat Merkezi önünde Paris’teki katliama ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamayı, Mezopotamya TEV-ÇAND Eş Başkanı Ednan Îbrahîm okundu.
Açıklamada, “Kürt halkı dayanışma ve birliğini güçlendirmeli. Tüm demokratik uluslar, örgütler, kurumlar ve bireyler, katillere işgalcilere ve ırkçılara karşı birlikte duralım ve faşizmi yenelim” denildi.