Paris şehitleri Halep ve Til Temir’de anıldı

Hesekê’nin Til Temir ilçesinde ve Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’nde birinci ve ikinci Paris katliamında şehit düşenler için anma etkinliği düzenlendi.

Üç Kürt aktivist Sakine Cansız, Fîdan Doğan ve Leyla Şaylemez’e yönelik 9 Ocak 2013'te Paris'te düzenlenen birinci katliamın 10. yıl dönümü yaklaşırken, Til Temir ve Halep'te birinci ve ikinci Paris katliamında şehit düşenler için anma töreni düzenlendi. Kongra Star tarafından düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı.

HESEKÊ

Hesekê’nin Til Temir ilçesinde Şehit Aileleri Meclisi'nin merkezinde anma etkinliği düzenlendi. İlçe sakinleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri hazır bulundu.

Kongra Star Hesekê Koordinasyon Üyesi Hêvîdar Herekol, Sakine Cansız ve yol arkadaşlarını andı. Hêvîdar Herekol, 23 Aralık'ta Paris'te katledilen Evîn Goyî’nin Rojava Devrimi’nin direniş abidesi olduğunu söyledi.

Etkinlik, Paris şehitlerinin mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi ardından sona erdi.

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde düzenlenen anma etkinliğine ise Kongra Star’ın eğitim devrelerinden geçen onlarca kişi katıldı. Etkinlik kadınların mücadele tarihini anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Ardından Kongra Star Koordinasyon Üyesi Sebihe Efrîn söz alarak tüm özgürlük şehitlerini andı. Sebihe Efrîn, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nde kadınların önemli rolüne vurgu yapan bir konuşma yaptı. Etkinlik, "Jin, jiyan, azadî" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi.