MSD: İşgale karşı birlik olalım

MSD, Suriye’deki tüm tarafları Türk devletinin işgaline son vermek için ‘ulusal diyalog’ kurmaya çağırdı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e işgal saldırılarının 6’ncı yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MSD, Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarında Efrîn'in bir kırılma noktası olmasını hedeflediğini belirtti. MSD, Efrîn halkının, işgal güçlerinin iradelerini boşa çıkaramayacağını 58 günde yürüttüğü amansız direnişle gözler önüne serdiğini kaydetti.

TÜRK DEVLETİNİN SUÇLARI: KATLİAM, TECAVÜZ, GASP

İşgalci Türk ordusunun bölgeye yönelik etnik soykırım suçlarına dikkat çekilen açıklamada, “Çetelerce işgal ettiği Efrîn bölgesinin altı yılı boyunca, Efrîn’in yerel halkına yönelik katletme, kaçırma, taciz ve tecavüz, yurttaşların mal ve mülklerini çalma, doğa kıyımı gibi insanlık dışı suçları işleyen Türk devleti, şimdi de bölgenin genelinde Suriyelilerin üretim yerlerini, alt yapı ve sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılarını artırıyor. Söz konusu gaddar saldırılar Türkiye’nin işgalci, saldırgan ve kana susamış bir devlet olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor” denildi.

Açıklamada, Efrîn ve Kuzey ve Doğu Suriye'nin diğer bölgelerinde devam eden işgal kınanarak uluslararası topluma, Güvenlik Konseyi'ne, Avrupa Birliği'ne ve Arap Birliği'ne çağrıda bulunuldu ve "Rol oynayarak işgale son verin. İşgalci Türk devleti destekçileri olan grupları bölgeden sürün ve uluslararası mahkemelerde yargılayın ve esas bölge halkının güvenli bir şekilde geri dönüşünü sağlayın” denildi.

BİRLİK VE DİYALOG ÇAĞRISI

MSD, Suriyelilere, siyasi parti ve kurumlara seslenerek, “Bazı konularda her ne kadar fikir ayrılıklarımız olsa da, ülkenin birliğine karşı çıkanlara karşı ulusal sorumluluk ruhuyla birlikte hareket ederek, bölgedeki çatışmaların çözümü için ulusal diyalog geliştirelim. İç çatışmaları bir kenara bırakıp, Suriye halkına yönelik soykırım politikalarına karşı güçlü bir birlik sağlamazsak, başarıyı elde edemeyiz” dedi.