MLKP’li iki savaşçı şehit düştü

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Kürdistan, faşist Türk devletinin saldırılarında Şoreş ve Fırat Neval isimli yoldaşlarının şehit düştüğünü açıkladı.

MLKP Kürdistan yaptığı yazılı açıklamada, “Kürdistan özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin, sosyalist yurtsever çizginin öncü ve kurucu komutanlarından Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) yoldaş sömürgeci faşist Türk devletinin bir saldırısında şehit düştü” dedi.

Açıklamada, “Acımız büyük, öfkemiz şiddetli. Bütün hücreleri ile Kürdistan ve Rojava devrimine adanmış bir ömürdür Ahmet Şoreş yoldaş. Rojava ve Kürdistan devriminin komünist tarihi, geleceği ve damarıdır” diye belirtildi.

MLKP devamla şunları ifade etti:

“Tüm bilinci, aklı ve enerjisi ile kapitalizme karşı mücadele eden Ahmet Şoreş yoldaş yenilmezdir. Onun varlığı gibi ölümsüzlüğü de tüm yoldaşlarına ve partiye öncülük ve önderlik etmeye devam edecektir.

And olsun ki hesabı sorulacak. Özgür birleşik sosyalist Kürdistan devrimi kazanacaktır. And olsun ki komünist önder, kızıl komutanımızın hesabını soracağız.

Yeni dönem gerillacılığının öncü komutanlarından Fırat Neval (Özgür Namoğlu) yoldaş şehit düştü. İdeolojik bağlılık, taktik kabiliyet ve teknik donanımıyla gerilla mücadelesinde önemli bir rol oynayan ve bütün yoğunlaşmasıyla düşmanın teknik ve taktiğini boşa çıkartmaya kilitlenmiş genç bir komutandır Fırat Neval yoldaş. Sadeliği, disiplini ve mütevaziliği ile devrimci yaşam ve ahlakıyla yeni insanın en güzel özelliklerini kendisinde inşa eden Fırat Neval yoldaş ölümsüzdür.

And olsun ki Ahmet ve Fırat yoldaşların hesabı sorulacak.”