Minbicliler, Türk devletinin katliam ve saldırılarına karşı alanlara çıktı

Minbic halkı, Türk devletinin Paris ve Kurdistan'daki saldırılarını protesto etti.

Minbicli yüzlerce kişi, “Paris katliamı ve Suriye halkına yönelik katliamların suçluları aynıdır” sloganıyla alanlara çıkarak, Paris katliamını ve işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınadı.

Suriye’nin Geleceği Partisi Minbic Gençlik Meclisi’nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi, Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği, Zenûbiya Kadın Topluluğu, sivil meclisler, sivil toplum örgütleri, kadınlara bağlı örgütler, siyasi parti temsilcileri El Hemdonî İstasyonu önünde bir araya geldi.
İstasyon önünden El Cezîre Kavşağı’na yürüyen halk, “Türk işgaline hayır”, “Özgür halklara yönelik katliamlara hayır” sloganları attı. Halk, Suriye’nin Geleceği Partisi’nin bayraklarını, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve ikinci Paris katliamında şehit olanların fotoğraflarını taşıdı.

'TÜRK DEVLETİ KATİLDİR'

Yürüyüş dörtyolda mitinge dönüştü. Mitingde konuşan Suriye’nin Geleceği Partisi Meclis Üyesi Ednan Xelîfe, “İşgalci Türk devletinin bölgelerimize yönelik projelerini ve sömürge politikalarını teşhir etmek için alanlara çıktık” dedi.
Xelîfe, Fransız hükümetinin sessizliğine tepki gösterdi, "Suçluları ortaya çıkarıp adalete teslim etmeyi ihmal etmesi sonucunda bir katliama daha izin verildi" dedi.

Eldeki verilerin bu katliamı Türk devletinin yaptığını ortaya koyduğunu belirten Xelîfe, “Türk devletinin Paris'teki Kürt Kültür Merkezi'ne ve halkımıza yönelik katliamlarını kınıyoruz. Fransız hükümetini bir soruşturma yürütmeye ve suçluları adalete teslim etmeye çağırıyoruz” dedi.

Mitingin sonunda halk, “Uluslararası sessizliğe hayır” ve “Yaşasın demokratik ve merkezi olmayan Suriye” sloganlarını attı.