Minbic ve Til Temir’de eylemler: 14 Türk askeri ve çetesi öldürüldü

QSD, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı gerçekleştirdikleri eylemler sonucu 14 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğünü, 10’unun da yaralandığını bildirdi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, güçlerinin işgal altındaki bölgelerde işgalci Türk devleti ve çetelerinin noktalarına yönelik meşru savunma kapsamında eylem gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Resmi internet sitesinden yapılan açıklamanın devamı şöyle: "İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşılık verme hakkı çerçevesinde güçlerimiz işgalcilere karşı birçok eylem gerçekleştirdi. Bu eylemlerde işgalci Türk devleti ve çetelerinin merkez ve üsleri hedef alındı.

Güçlerimiz, 27 Aralık günü saat 11.00'da Til Temir ilçesi Eziziye köyünde bulunan işgalci Türk devletine ait bir üsse yönelik eylem düzenlemiştir. Güçlerimizin doğruladığı bilgiye göre, eylem sonucunda 8 Türk askeri öldürülmüş, 4 asker de yaralanmıştır.

Aynı gün Minbic Askeri Meclisi, Minbic’in kuzeyindeki Çetel köyünde işgalci Türk devletine ait bir üssü vurdu. Ayrıca Meclis savaşçıları çetelerin geldiği noktaya ateş açtı. 20 dakika süren çatışma sonucunda Türk devletinin 4 çetesi öldürüldü, 4'ü de yaralandı. Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, şehrin kuzeyindeki Mehsenli köyünde de işgalci Türk devleti çetelerine ait bir üssü hedef alarak Türk devleti çeteleriyle çatıştı. Sonuç olarak 2 çete öldürüldü, 2'si de yaralandı."

Merkezin açıklamasına göre, bu eylemlerde Türk devletine bağlı toplam 14 asker ve çetenin öldürüldü, 10'u da yaralandı.