Minbic’de gençler tecride karşı yürüdü

Minbic’te yürüyen gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini, topraklarını ve halkı savunacaklarını vurguladı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi Minbic’te düzenlediği bir yürüyüşle protesto etti. .

Yürüyüşe, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin yanı sıra Minbic Demokratik Sivil Yönetimi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, aşiretlerin önde gelenleri, kadın örgütleri ve bölge halkı katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının üzerinde olduğu pankartlar, Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği ve PKK flamalarının taşındığı yürüyüş, Mîzan Dörtyolu’na kadar sürdü.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Nasır Hesen, bir konuşma yaparak, komplocu güçlerin Abdullah Öcalan'ın felsefesinin ruh ve düşüncesini paylaşan Kuzey ve Doğu Suriye halklarını hedef aldığını belirtti. Hesen, gençler olarak işgal altındaki Suriye’nin her yerini kurtarmak ve önderleri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini, topraklarını ve halkını savunacaklarını vurguladı.