Mihyedin Gulo ve Mahir El Ezbe’yi binler uğurladı

Türk devletinin saldırılarında şehit düşen Mihyedîn Gulo Qamişlo’da; Mahir Ebas El Ezbe iseTil Koçer’de sonsuzluğa uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin Qamişlo'ya düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihyedîn Gulo'nun cenazesi, binlerce Cizreli tarafından Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde defnedildi.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hêvî Seîd, şehidin uğurlama törenine on binlerce kişinin katılmasının düşman saldırılarına en güçlü tepki olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: "On binlerce şehidimiz var. On binlerce kişi de şehit olmaya hazır. Kimse irademizi kıramaz. Şehitlerimizin intikamını alacağız.”

Yurtsever Gulo ailesine ilk kez başsağlığı dilemediklerini belirten Hêvî Seîd, Türk devletinin SİHA saldırısında şehit olan Yûsif Gulo'nun konuşmasını hatırlattı ve "Çocuklarımızın kanıyla, özgürlük ağacını suladık. 50 çocuğum da olsa bu halk ve Kürdistan topraklarından bir şehri özgürleştirmek için şehit vermeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Törende, Öz Savunma Güçleri komutanlarından Feysel Murad ve Kongra Star Qamişlo Koordinasyon Üyesi Menicê Heyder de birer konuşma yaptı.

Ardından Şehit Mihyedin İbrahim Gulo'nun annesi Şemsixan Gulo, törene katılanları selamlayarak, "Hepinizle gurur duyuyorum, şehitlerine bağlı, direnişçi bir halkız. Bugün şehidimizin etrafında toplanmanız Rusya'ya, Amerika'ya bir cevaptır” diye konuştu.

Oğlunun mücadelesine dikkat çeken Şemsixan Gulo, "Şehit Mihyedin uzun bir mücadele verdi. Botan grubuna üye olduğu dönemde Şam rejimi tarafından birçok kez tutuklandı ama yine de toprağından ayrılmadı. Oğlumun şehadetini hepinize kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda, şehidin cenazesi Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Diğer Öz Savunma Güçleri üyesi Mahir Ebas El-Ezbe'nin cenazesi, yüzlerce kişi tarafından Şehit İqab El-Eswed Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.