Kuzey Suriye’deki partiler: İşgale izin vermeyeceğiz!

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Suriye'ye dönük tehditlerine karşı partilerden tepki geldi. Halka destek çağrısı yapılırken, "Topraklarımızı terk etmeyeceğiz" mesajı verildi.

EMEK PARTİSİ: HALKIMIZ SAVAŞÇILARA DESTEK OLACAK

Kürdistan Emek Partisi, "Terörist Erdoğan bir kez daha gerçek dışı bahanelerle Fırat’ın doğusundaki bölgelere askeri saldırı gerçekleştireceği tehdidinde bulunuyor" diyerek, şunları belirtti:

"Tüm halkımıza Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin seferberlik ilanını sahiplenmeleri çağrısı yapıyoruz. Halkımızın sonuna kadar YPG-YPJ savaşçılarına destek vereceğine inanıyoruz."

YEŞİLLER PARTİSİ: DAİŞ TASFİYE EDİLİRKEN...

Kürdistan Yeşiller Partisi de QSD’nin DAİŞ terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadeleyi hatırlatarak, DAİŞ’in tasfiyesine gidildiği bir dönemde Türk devletinin Kuzey Suriye bölgesine işgal saldırıları hazırlığında olduğuna dikkat çekildi.

'TOPRAKLARIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ'

Açıklamada halka demokratik güçlere destek çağrısı yapılırken, "Teröre karşı savaşan Uluslararası Koalisyon’a Türkiye’nin tehditlerine karşı net tutum göstermeleri, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin uçuşa yasak bölge ilan edilmesi ve teröre karşı savaşan direnişçi halkın güvenliğinin sağlanması çağrısı yapıyoruz" diye ekledi.

Açıklamanın sonunda, "Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan tarihi topraklarımızı bırakmayacağız" mesajı verildi.

EL-PARTÎ: KRİZİ DIŞARIYA TAŞIMAK İSTİYOR

El-Partî Demokratî Kurdistanî-Sûriye'nin (Suriye-Kürdistan Demokratik Partisi) açıklamasında da "Defalarca barış ve demokrasi çağrısı yapan PKK ile savaş bahanesiyle saldırı planları yapan faşist Erdoğan rejimi, barış ve kardeşliğe inanmamaktadır" diye kaydedildi.

"Türkiye’nin durumu günbegün kötüleşmekte, Türk lirası her gün değer kaybetmekte, sermaye sahipleri yurt dışına kaçmaktadır ve bu durum da ekonominin daha da kötüleşmesine neden olmaktadır" hatırlatmasının yapıldığı açıklamada, "Erdoğan ve AKP, yaşadıkları krizi dışarıya taşımak istemektedir" denildi.

Açıklamada, Kürdistani parti ve güçlere birlik olup kirli savaşa karşı durmaları çağrısı yapıldı.

HEYET EL TENSİQ: ERDOĞAN'IN DAİŞ DESTEKÇİSİ OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR

Heyet El-Tensîq El-Weteniye (Demokratik Dönüşüm Hareketi) ise "“Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde terörle mücadele gerekçesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’ye tehditlerde bulunmaktadır. O ve rejiminin dünya üzerinde teröristlere en çok destek veren güç olduğunu herkes bilmektedir" dedi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Biz Heyet El-Tensiq olarak Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tehdit açıklamalarını nefretle kınıyoruz. Suriye’de yaşananlardan acı duyan herkes bilmelidir ki, Türk devleti Suriye toprakları üzerinde çıkarlarına göre hareket etmektedir. Bu tehditlere karşı gerekli tavır ortaya konulmalıdır. Suriye hükümeti sorumlu hareket etmeli ve işgalci Türk devletinin açgözlü şekilde işgal ettiği Suriye işgaline karşı durmalıdır. Bu durum karşısında en iyi çözümün, toplumsal ve siyasi güçlerle diyaloğa geçilip işgalci Türk devletinin tehditleri ve saldırılarına karşı siyasi çözüm bulmaktır.”