Kongra Star'dan ‘Türk devlet terörü’ karşısındaki uluslararası sessizliğe tepki

Kongra Star, işgalci Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silahlar kullanması karşısındaki uluslararası sessizliğe tepki gösterdi.

Medya Savunma Alanları’na yönelik devam eden kimyasal saldırıları kınayan Kongra Star, “Kürt halkına yönelik soykırım ve imha politikaları devam ediyor. HPG, Medya Savunma Alanları’nda faşist Türk devletinin insanlık dışı saldırılarına karşı direniyor. Güçlerimizin sergilediği tarihi direniş insanlık düşmanı olan Türk devletini korkutuyor. Türk devleti bu yüzden direnişi yasaklı ve kimyasal silahlarla kırmaya çalışıyor” dedi.

Yazılı açıklamada “Türkiye’nin terörist faşist zihniyeti, uluslararası toplumun gözü önünde bir kez daha Kürdistan halkımıza ve tüm bölge halkına karşı işlenen suçlar listesine bir yenisini daha ekledi. Bu, kırmızı çizgileri aşan ilk suç değil. Tehlikeli bir sessizlik içinde, 19 Ekim 2022’de 17 gerillanın şehit olduğunun duyurulduğu uluslararası sessizlik gibi, birçok bölgede halkımıza karşı uluslararası alanda yasak olan kimyasal silahlar kullanıldı” ifadeleri kullanıldı.

Kongre Star, bölgesel güçlerin ve uluslararası toplumun Kürt sorununu tarihi bir gerçek ve bölgenin geleceğini belirlemede güvenilir bir aktör olarak doğru anlaması gerektiğini vurguladı.

Kürt halkının meşru taleplerini karşılaması gerektiğinin altını çizen Kongra Star, “Uluslararası güçler ve uluslararası toplum, Kürt halkının Yeni Osmanlı İmparatorluğu’nun işgal planlarına karşı mücadelesinin bölge halkları için olduğunu kabul etmelidir. BM ve uluslararası toplum Türk devlet terörünün sorumlusudur. Bu teröre sessiz ve cesaretsiz kalmaları teröre ortak olduklarını gösteriyor. Türkiye’ye karşı uluslararası bir tavır alınması gerekir ve halkımıza karşı düşmanlığı durdurmalı. Türk rejiminin uygulamaları uluslararası, insani ve insan hakları hukukuna aykırıdır” diye belirtti.

Kongre Star Kürdistan’daki tüm ulusal ve siyasi güçleri, halkı ve kazanımları korumak için imkanlarını seferber etmeye, devrimci halk savaşı ilkelerine göre mücadeleyi büyütmeye çağırdı.