Kobanêliler Kürt Halk Önderi için alanlara çıktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve özgürlüğünün sağlaması için Kobanê’de bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş Fırat Bölgesi Genç Kadınlar Birliği tarafından “Devrimci halk savaşı ruhuyla başaracağız ve Önder Apo’yu özgürleştireceğiz” şiarıyla yapıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş Kobanê’nin doğusundaki Şêran İlçe Meclisi önünde başladı.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri taşındı ve sık sık “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı.

Yürüyüşün son durağı olan Şêra ilçesindeki Şehit Aileleri Meclisi önünde miting yapıldı.

Mitingde konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Fırat Bölgesi Eş Başkanı Fatme Osman, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki göstererek, "Hukuki ve insani yardım kuruluşlarının halkın çağrısını görmezden gelmesini kınıyoruz” dedi.

Fatme, “Bugün Kürt halkı, Önder Öcalan'ın kendisine verdiği inanca sahip olduğunu ispatlamıştır. Hepimiz biliyoruz ki düşmanımız dört bir yandan etrafımızı sarmış, Önderliğimizi tecrit etmekte, iradimizi ve moralimizi kırmak istiyorlar” diye ekledi.

“Eskisi gibi değiliz, Önder Öcalan'ın fikirlerinden, felsefesinden aldığımız demokratik bir projemiz var ve Önderliğin izinde gitmeye söz vermiştik” diyerek sözlerini sürdüren Fatme, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki baskılara da dikkat çekti.

Fatme, “Bakurê Kurdistan’da Kürt siyasetçiler tutuklanıyor, hukuk kuruluşları buna sessiz kalıyor. Uluslararası sessizlik sonucu, Kürdistan dağlarından gerillaya karşı kimyasal silah kullanıyor” şeklinde konuştu.

Fatm, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istedi.

Yürüyüş, “Yaşamak direnmektir” ve “ Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla sona erdi.