Kobanê ve Efrîn’de şehitler uğurlandı

Reqa’da mayın temizleme operasyonunda şehit düşen YPG savaşçısı Mesûd Ebdulrehman, Kobanê’de, Celeme köyünde işgalci Türk ordusunun saldırılarında şehit düşen YPG savaşçısı Riyad Ebdo ise Efrîn’de son yolculuğuna uğurlandı.

KOBANÊ

Reqa’da mayın temizleme operasyonunda şehit düşen YPG savaşçısı Mesûd Ebdulrehman (Egît Kobanê), Kobanê’deki Şehîd Dicle Şehitliği’nde düzenlenen tören ile toprağa verildi.

Şehitlikte Kobanê’nin cenazesi askeri tören ile karşılandı.

Askeri tören ardından Demokratik Özerk Yönetimi Toplum Konseyi Yönetimi adına bir konuşma yapıldı.

Daha sonra ise PYD üyesi Şêx Ehmed Elî söz alarak, “Tarihimiz boyunca direniş ve sömürüye yer verilmiştir. Bu onurlu yaşamı, şehitlere borçluyuz” diye konuştu.

Ebdulrehman’ın ailesi adına bir konuşma yapan Umer Elûş şehitlerin kanının yerde kalmayacağını belirtti. “Amaçlarını biz yerine getireceğiz” diyen Elûş, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi olan Kuzey Suriye’de halkların birliği ve kardeşliğinin gerçekleştiğini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından, şehidin kimlik belgesi okunarak ailesine sunuldu.

Şehit Egît, savaşçıların omzunda taşınarak sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

EFRÎN

İşgalci Türk ordusunun Efrîn’in Celeme köyüne yönelik düzenlediği saldırıda şehit düşen YPG savaşçısı Riyad Ebdo (Rustem Cûdî) ise Efrîn’de kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kitle, Avrîn Hastanesi’nde Ebdu’nun cenazesini alarak, Şehîd Refîq Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte, düzenlenen askeri törenin ardından YPG/YPJ adına Milîtan Şêrawa, Şehit Aileleri Meclisi adına Süreya Hemeş ve şehidin ailesi adına Mihemed Ebdo birer konuşma yaptı.

Törenin sonunda, Ebdo’nin kimlik belgesi okunarak ailesine sunuldu.

Zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde Ebdo son yolculuğuna uğurlandı.