Kobanê şehitlerini son yolculuğuna uğurlandı

Kobanê halkı şehit Cizre Fırtınası Hamlesi’nde ve Kurpîngar köyünde yaşanan patlamada şehit düşen savaşçıları uğurladı.

Kobanê halkı, Dêrazor’da Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Mihyedîn Etaş (Reşo Pirsûs), Ebdullah Tekîn (Harûn Pirsûs), Ibrahîm Bîlot (Salih Pirsûs) ve YPG savaşçıları Erdal Kobanê, Seyid Kobanê, Têkoşîn Kobanê ve Kobanê’nin Kurpîngar Köyü’nde yaşanan patlama sonucu şehit düşen Diyar Mistefa’nın cenazelerini Şehit Dicle Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurladı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Öz Savunma Konseyi Eşbaşkanı Dilbirîn Kobanê, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek şunları söyledi: “Şehitler bu halkın değerlerini savundular. Bu kahramanlar haksızlığı kabul etmediler ve bu uğurda şehit düştüler. Biz şehitlerin bayrağını başarıya ulaştıracağız. Biz bugün bu toprakları savunan şehitlerimizi sonsuzluğa uğurluyoruz. Kahramanları yaratan bu şehitlerle gurur duyuyoruz. Eğer ölüm varsa o da onurlu bir ölüm olsun. Özgürlük için canımızı feda edeceğiz ve pişman olmayacağız.”

Demokratik Birlik Partisi yöneticilerinden (PYD) Ehmed Xoce da bir konuşma yaptı. Xoce; “Bugün savaşçılarımız savaş çemberinde direniyorlar ve DAİŞ terörünün sonunu getiriyorlar. Bizi bitirmek isteyenleri biz bitirdik. Tarih kendini yeniliyor ve başarılarımızı yazıyor. Kobanê’de başlayan direniş Dêrazor’da başarıya ulaşıyor. Demokratik projemiz şehitlerin eserleridir” dedi.

Merasimin sonunda şehitlerin şehadet belgeleri Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ronahî Ehmed tarafından okundu ve şehit ailelerine teslim edildi. Ayrıca Efrîn’de şehit düşen YPG savaşçısı Mihemed Osman’ın (Kawa Welat) kimliği açıklandı ve ailesine teslim edildi.

Şehitlerin cenazeleri slogan ve annelerin zılgıtlarıyla Şehit Dicle Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.