Kobanê’de onbinler yürüdü: Öcalan’a özgürlük

Kobanê’de onbinlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kobanê’de bugün bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe kurum temsilcileri yanısıra, onbinlerce Kobanêli katıldı.

Şehir merkezindeki Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüşe, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ferhad Dêrik, Kobanê Kantonu Meclisi Eşbaşkanları Merwa Dirêyî ve Mustefa Êto de hazır bulundu.

Özgür Kadın Meydanı’nda toplanan onbinlerce kişi, Öcalan’ın fotoğrafları ile TEV-DEM ve PYD bayraklarını açarak Şehîd Egîd Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte, Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden sloganlar atıldı. Şehîd Egîd Meydanı’ndaki bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ferhad Dêrik ve TEV-DEM Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendî, birer konuşma yaptı.

SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Konuşmalarda, halkların özgürlük mücadelesinde Öcalan’ın felsefesinin esas alındığı vurgulandı. Konuşmacılar, Öcalan’ın halklar için özgür ve demokratik bir yaşamı arzu ettiğini ve bunun için mücadele yürüttüğünü belirtti. Kürt halkına yönelik saldırılara dikkat çekilen konuşmalarda, seferberlik çağrısı yapıldı.