KKP Genel Sekreteri: Başkan Apo büyük umutlar yarattı

Öcalan'ın Ortadoğu'da umut yarattığına dikkat çeken KKP Genel Sekreteri Mele Omer, "Başkan Apo’ya sahip çıkalım ve özgürleşmek için birlik olup topraklarımızı sömürgecilerden kurtaralım" dedi.

Rojava'da gittiğimiz her alanda muhakkak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile karşılaşmış olan ve anılarını anlatmak isteyen kişilerle karşılaşmak mümkün. Dünyanın her yerinden görüşmeye gelmiş olan bu kişiler arasında siyasetçi, gazeteci ve halklar bulunmaktaydı. Bu kişilerden biri de Kürdistan Komünist Parti (KKP) Genel Sekreteri Necmeddin Mele Omer. Şam’da Öcalan’ın misafiri olan ve komünizm üzerine ilk kez bu kadar kapsamlı tartışan Omer, hem derinlikli tartışmasından hem de devrimci duruşundan çok etkilendiğini belirtti.

Necmeddin Mele Omer, Öcalan ile nasıl tanıştığını şu sözlerle ifade etti: "1995 yılında PKK'li arkadaşların Rojava’da çalışma yürüttüğünü görmüştük. Bu dönemde Goran ve Mahsun isimli iki arkadaş aracılığıyla Parti Önderliğini görme şansım oldu. Onlarla ideolojimiz birbirine çok yakın olduğundan görmek istediğimizi belirttik. Şam’a gittik arkadaşlar bizimle çok ilgilendiler. Başkan’ın yanına geçtik ve o da bizlerle ilgilendi. Burada yaklaşık 8 saat 20 dakika uzun uzun tartışma fırsatımız oldu.

O gün ilk olarak tarih ve Kürdistan’ın ulusal birliği üzerine konuştuk. Daha KNK yapılanması oluşmamıştı. Sonrasında çalışmalarına başlandı. Kürdistan Ulusal Birliği ve ulusal kurtuluşu hepimiz için hava, ekmek ve su kadar gereklidir. Bir parti ya da bir grup bu düşmana karşı böylesi bir süreçte tek başına bir şey yapamaz. Birlik olunması halinde ancak bir zafer elde edilebilir."

‘ÖNDER APO’NUN KNK PROJESİ ÖNEMLİDİR’

Kürdistan'ın dünyadaki tarımın, kaynak sularının, petrolün, gümüş ve diğer kaynakların çıkarıldığı önemli bir bölge olduğuna dikkat çeken Omer, Öcalan ile tartıştıkları konular üzerine şunları aktardı: Dört parçaya bölünmüş ve dört ayrı acımasız düşmanı var. El birliğiyle insanların beynini yıkayarak, onları kültürsüz bırakmaya çalışmaktadır. Böylesi düşmanların karşısında insanlığın kendini koruması gerekmektedir. Eğer teksen bunun karşısında tek ses ve birlik olunması gerekir. Senden zorla çalınanı ancak birlik olursan geri alabilirsin.

İşte tam da bunun için KNK önemlidir ve çalışma yapılmalıdır demişti. Partilerimizin genel özelliklerinden, milletimizin durumundan bahsettik. İnsan devrim çalışmasına girince kendisini ve düşmanını tanıyıp bulunduğu süreçten ve her dönemden öğrenmesi gerekenleri bilmeli ve doğru okumalıdır. Komünizm, Marksizm, radikal sol, gericilik üzerine tartıştık. Ve bunların aşırısının aslında Kürdistan’a bulaşmaması gerektiğini belirttik. Çünkü bu şekilde ancak düşmana hizmet edeceğine değindi."

DEVRİMCİ KİŞİLİKLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

"Başkan Apo neden bugün zindandadır, 24 saat kameralarla takip edilmekte ve neden bu tecrit koşulları kırılmıyor" diye soran Omer, "Bütün bunlar gösteriyor ki bu insan devrimci bir kişiliktir. Ben bir siyasetçi olarak buradan işçi, emekçi, yurtsever bütün insanlara seslenmek istiyorum. Bu durumdan haberdar olsunlar, herkese duyursunlar, başkan Apo gibi halkını belli seviyelere getirmiş, halkın güvenini kazanmış, umut veren devrimci kişiliklere sahip çıkmalıyız.

Başkan Apo yüzlerce hatta binlerce devrimci sözü söz, temiz ve yiğit gençleri Kürdistan’da bir araya getirdi ve büyük umutlar yarattı. Milletimize, dostlarımıza, barış, demokrasi, özgürlük hizmetini bu halklara sunacak umut veren bir önderdir. Bizden istenen odur ki herkes ona güvenmeli ve haksızlığa ses çıkarmalı, dur diyebilmelidir. Eğer bir devrimci kişilik bu şekilde esir tutuluyorsa biz devrimci halkaların da buna artık dur demesi ve ses çıkarması gerekmektedir" diye konuştu.

‘DÜNYA BARIŞ ELÇİSİ ABDULLAH ÖCALAN’

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'a ilişkin değerlendirmede de bulunan Omer konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: Dünya barış elçisi, özgürlük devrimcisi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan bütün halklara kutlu olsun. Milletimize, Kürdistanlı yurtsever halkımıza, barış yanlısı, Kürt ve diğer uluslardan bütün halklara Başkan Apo’nun fikir, felsefe kültürüyle birleşmeleri, birlik olmaları çağrısında bulunuyorum.

Bütün Kürdistan devrimcilerine de çağrıda bulunuyorum. Şuanda zindanda olmasına rağmen insanlık düşmanları ondan ve fikirlerinden korkuyorlar. Bunun sebebi ise güçlü bir iradesi var ve bizler bu iradeye sahip çıkmalıyız. Özelde de bütün Kürt partilerine seslenmek istiyorum Başkan Apo’ya sahip çıkalım ve özgürleşmek için birlik olup topraklarımızı sömürgecilerden kurtaralım.

Bizleri en çok etkileyen diğer şey de yaşamını tamamen ezilen halklara feda etmiş olmasıydı. Ve bunu sadece Kürt halkı için değil diğer bütün halklar için yapıyordu. Kendine yurtsever, barış yanlısı diyen, çözüm isteyen, milleti, kurtuluşu, kendi vatanını yeniden kurabilmesi, toplumsal alanın huzur için çalışan vicdan sahibi kişiler, büyük bir yüreklilikle Devrim Önderi Abdullah Öcalan’a destek olmalıdırlar."