Kadınlar, Firyal Silêman'ın katledilmesini protesto etti

Kobanê, Dêrazor, Reqa ve Tirbêspiyê’de alanlara çıkan kadınlar ve STK'ler, "Zelal Zagros'un (Firyal Silêman) katillerinden hesap soracağız" dedi.

Kürt kadın devrimci Zelal Zagros'un (Firyal Silêman) 18 Ocak'ta Kerkük'te şehit edilmesi Kuzey ve Doğu Suriye’de birçok merkezde protesto edildi.

 Dêrazor Kantonu Zenubiya Kadın Topluluğu Meclisi, kadın örgütlerinin katılımıyla bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Zelal Zagros’un katledilmesinin kadınlara ve siyasi aktivistlere yönelik işlenen suçlardan biri olduğu belirtildi.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn'i işgal etmelerinin 6'ncı yıl dönümü vesilesiyle açıklama yapan NADA Koalisyonu, Efrîn’in Türk devletinin suçlarının işlendiği bir alana dönüştüğünü söyledi.

NADA Koalisyonu, "Kuzey ve Doğu Suriye kadınlarını birlik olmaya, bölgedeki tüm kadınlara seslerini yükseltmeye ve özgürlükleri için mücadele etmeye çağırıyoruz. Suriye'de, Türkiye'de, Filistin'de, Sudan'da, Yemen'de ve diğer yerlerde savaş suçlularından hesap sorulmasını istiyoruz" dedi.


KOBANÊ
Firat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, Zelal Zagros’un katledilmesini protesto etti. Açıklama yapan Meclis üyesi Darya Mihemed, “AKP-MHP faşist yönetimi dünyanın her yerinde başa bela oldu. Kürt halkına yönelik katliam ve soykırım politikaları yürüttüğü, 2013’den bu yana kadın siyasetçilere ve devrimcilere yönelik saldırılar da devam ediyor. 9 Ocak 2013'te Paris'te Sara, Ronahi ve Rojbîn'e yönelik katliam yapıldığı günden bugüne kadar Avrupa ve Kurdistan’ın tüm parçalarında kadın devrimcilere ve siyasetçilere yönelik onlarca katliam yapıldı. Kürt halkını, kadınları ve gençleri saldırılara karşı ayağa kalkmaya, direnişi ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz. İşgalci Türk devletinin plan ve politikalarına da herkesi mücadeleye çağırıyoruz” diye belirtti.


DIRBÊSIYÊ
Dirbêsiyê ilçesinde açıklama yapan Kongra Star, Zelal Zagros’un şehit edilmesine tepki gösterdi. Katliamların faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması çağrısında bulunan Kongra Star, şehitlerin yolunda mücadeleye devam edileceğini kaydetti.


REQA
Reqa’da da kadınlar, Efrin’in işgal edişinin 6. yıl dönümü ve Zelal Zagros’un şehit edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Zenubiya Kadın Topluluğu Reqa Kadın Koordinasyonu Meclisi üyesi Buseyne El Ebdo, işgalci Türk devletinin tüm kirli yollara başvurduğunu söyledi.


Firyal Silêman’ın şehit edilmesinin ahlak dışı ve insanlık dışı bir suç olduğu ifade eden Buseyne El Ebdo, şehitlerin mücadelesinin takipçileri olacaklarını söyledi.