HRE savaşçısı şehit düştü

HRE, Mihemed Seydo (Şêrhat Efrîn) adlı savaşçının 20 Ocak’ta görevi başındayken şehit düştüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), şehit düşen savaşçıya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Efrîn’de Çağın Direnişi İkinci Aşaması çerçevesinde işgalci Türk devleti ve çete gruplarına karşı mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Şêrhat Efrîn yoldaşımız 20 Ocak 2023’te görevi başındayken şehit düştü.

Efrîn halkımız, Özgürlük Hareketi’ni tanıyarak öz savunma çerçevesinde örgütlenmiş ve işgalcilerin her saldırısına karşı varlığını korumak için mücadele etmiştir. Rojava Devrimi’ne öncülük etti ve devrimin tüm kazanımlarını sahiplenmek için ne gerekiyorsa yaptı. Direniş çizgisinde yetişen binlerce kahraman evladını Rojava Devrimi’nin güçlenmesi ve korunması için feda etti. Rojava Devrimi’nin tanınmasında ve dünyaya yayılmasında büyük rol oynayarak tarihe damgasını vurdu.

Şêrhat yoldaşımız 2022 yılında genç yaşta doğduğu bölge olan Efrin’den güçlerimizin saflarına katılarak, çalışkan kişiliği ve fedakarlığıyla saflarımızda aktif katılım sağlamıştır. Halkının düşmanı, doğduğu yeri işgal eden Türk devletinden hesap sorulmasını ve Efrîn’in özgürleştirilmesi için halkının dönüşüne önderlik etme sorumluluğunu üstlendi. Devrimci olduğu süre boyunca kendini geliştirmek ve eğitmek için çok çaba sarf etti. Kendini birçok yönden geliştirdi. Çalışkan ve mütevazi bir yoldaş olduğu için mücadele yoldaşlarının arasında sevilirdi.

Kahraman şehitlerimizin anısı, kutsal davamızda ve özgürlük mücadelemizde her zaman anılacaktır. Şehitlere verdiğimiz sözü, Şehit Şêrhat yoldaşımızın şahsında bir kez daha tekrarlıyoruz ki, şehitlerimizin hedeflerine mutlaka kazanacağız. Bu temelde şehit yoldaşımızın yurtsever ailesinin, direnişçi Efrîn halkımızın ve Kurdistan halkının başı sağ olsun.”