HRE Efrîn’de işgalcileri vurdu: 6'sı öldürüldü, 25’i yaralı

HRE, Türk devletinin işgal ettiği alanlarda üslerine yönelik düzenlediği 4 farklı eylemde toplam 1 Türk askeri, 3 çete ve 2 polisin öldürüldüğünü; 10 Türk askeri, 9 çete ve 6 polisin de yaralandığını duyurdu.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (Hêzên Rizgariya Efrînê-HRE), Türk devletinin işgali altında bulunan Efrîn’de 22-28 Aralık tarihlerinde işgalcilere yönelik düzenledikleri eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı:

“İşgalci Türk ordusunun bölgelerimize yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. Son olarak Rojavayê Kurdistan toprakları insansız hava araçları ve savaş uçaklarıyla bombalandı. Bu saldırılarda en çok siviller hedef alındı. Bu saldırılara karşı güçlerimizce etkili eylemler gerçekleştirildi. Bu çerçevede;

* 22 Aralık günü Efrîn kentinde özel bir eylem düzenlendi. Bu eylem sonucunda 1 çete öldürüldü, 4 çete de yaralandı. Ayrıca çetelere ait bir araba da imha edildi.

* 26 Aralık'ta Türk ordusunun Mar, Kefer Mize ve Kil Cibrin’deki üsleri hedef alındı. Bu eylem sonucunda 1 Türk askeri öldürüldü, 8 asker de yaralandı.

* 27 Aralık'ta Bab ilçesinde işgalci çetelere ait bir polis karakoluna eylem düzenlendi. Bu eylem sonucunda 2 polis öldürüldü, 6 polis de yaralandı. Aynı gün Efrîn'de işgalci çetelere yönelik özel harekat düzenlendi. Bu eylem sonucunda 2 çete öldürüldü, 5 çete de yaralanmıştır. Bu eylemde bir çete arabası da imha edildi.

* 28 Aralık'ta işgalci Türk ordusunun Bab ilçesindeki iki üssüne yönelik eylem düzenlendi. Bu eylemler sonucunda Türk ordusunun 2 askeri yaralandı.

Bu eylemler sonucunda 1 Türk askeri, 3 çete ve 2 polis öldürüldü, 10 Türk askeri, 9 çete ve 6 polis yaralandı.”