HRE’den yıllık bilanço: 204 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 2022 yılında işgalci Türk devlet güçlerine yönelik düzenledikleri eylemlerde 204 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

HRE tarafından açıklanan yıllık bilançoya göre geçen yıl içerisinde işgalcilere yönelik 70 eylem gerçekleştirildi. Bu eylemlerde en az 20 özel harekat polisi, 72 asker ve 112 çete mensubu öldürüldü.

İŞGAL BÖLGELERİNDE İNFAZ, KAÇIRMA, İŞKENCE, YAĞMA VAR

HRW’nin açıkladığı bilanço şöyle:

“Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları 2022 yılında da yoğun bir şekilde devam etti. Efrîn işgal edildikten sonra yerlerinden göçertilen halkımız her gün ağır saldırılarla karşı karşıya kaldı. Hiçbir savaş kuralı tanımayan Türk ordusu ve çeteleri, halkımıza yönelik her türlü insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirdi. İşgal altındaki topraklarda yurtsever ve onurlu insanlar her türlü ölüm, kaçırmaya ve işkenceye maruz kaldı. Yine Türk devletinin bölgenin demografisini değiştirmeye yönelik kirli politikaları 2022’de de devam etti. Değişen demografik yapıyla birlikte sadece Efrîn halkı değil, coğrafyası da sıklıkla saldırıların hedefi oldu. Türk ordusu ve çeteleri sadece bölge halkının değil, doğanın da düşmanıdır. Bölgede rutin hale gelen bombardıman sonucu bölgenin doğası büyük zarar gördü. Bunlardan yanı sıra hırsız çeteler, çıkarları için bölgenin ormanlarını da yok etti.

BOMBARDIMANDA 7 SİVİL KATLEDİLDİ

Düşmanın bu saldırılarına karşı 2022 yılında da intikam eylemelerimiz daha güçlü bir şekilde devam etti. İşgalcilere büyük darbeler indiren birçok etkili eylem gerçekleştirildi. Bölgede yaşanan savaşın bilançosu ise şöyle;

-2022’de işgalci Türk ordusu ve çetelerinin bölgeye yönelik bombardımanları aralıksız devam etti. Yıl boyunca alanlarımız obüs, havan ve tanklarla 27 bin 498 kez bombalandı. 18 savaş uçağı saldırısı ve 13 dron saldırısı oldu. Bu saldırılar sonucunda biri çocuk 7 sivil şehit düştü, 44 yurttaş da yaralandı.

204 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

-2022’de Türk ordusu ve çetelerine karşı 70 eylem gerçekleştirildi. Bu eylemler sonucunda 20 özel harekât polisi (PÖH), 72 Türk askeri ve 112 çete üyesi öldürüldü, 16 PÖH, 67 asker ve 56 çete yaralandı.

İMHA EDİLEN VE DARBELENEN ASKERİ ARAÇLAR

-Güçlerimizin eylemleri sonucunda 3 zırhlı 14 araç, 1 tank, 8 motosiklet, 8 mevzi, 5 çadır, 2 manga, 1 obüs, 1 M-16 silahı, çok sayıda cephane ve teknik malzeme imha edildi. 2 kirpi, 2 tank, 1 akrep, 1 reo, 1 obüs ve bir araba darbelendi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLAR

-Eylemler sonucunda 8 adet AK-47 silahı, 1 adet BKC, 1 adet B-7, 1 adet suikast silahı, 1 adet tabanca, 4 adet telsiz, 4 adet askeri yelek, 5 adet telefon ve çok miktarda cephane ele geçirildi.

19 SAVAŞÇI ŞEHİT DÜŞTÜ

-2022’de işgalci ordu ve çete gruplarının saldırılarında 19 yoldaşımız şehit düştü."