HRE: İki yoldaşımız şehit düştü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), iki savaşçılarının görevleri başındayken şehit düştüğünü açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada “Yoldaşımız Canfeda ve Zînal Raco 20 Aralık günü görevleri başındayken şehadete ulaştı” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Çağın İkinci Aşaması kapsamında işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı mücadelemiz Efrîn Bölgesi’nde aralıksız şekilde devam ediyor. İşgal altına alınan coğrafyayı özgürleşirmek için amansız bir mücadele veriliyor ve bunun bedeli de ağırdır. Binlerce kahramanımız özgür ve huzurlu bir Efrîn için şehadete ulaştı.

Canfeda ve Zînal yoldaşlarımız, halkının ve ülkelerinin özgürlüğü için en ön saflarda yerlerini aldı. İşgalcilere ve soykırımcılara karşı halklarının kalkanı oldu. Efrîn Bölgesi’nden olan Canfeda ve Zinal yoldaşlar devrimci bir tavırla işgalcilere karşı iyi bir mücadeleyle durdurulabileceklerini biliyordu. Her iki yoldaşımız da saflarımıza katılıp şehadete ulaşana kadar dönemin devrimci örneklerinden oldular.

Öncelikle Şehit Canfeda ve Şehit Zînal’in değerli ailelerine ve yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz. Canfeda ve Zînal yoldaşlar şahsında özgürlük mücadelesi veren ve ölümsüzler ordusuna katılan tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, şehitlerimize verdiğimiz özgürlük mücadelesini başarı ile taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”

İki savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod adı: Canfeda

Adı ve soyadı: Ciwan Reşîd

Anne adı: Hesret

Baba adı: Mihemed Eli

Şehadet tarihi ve yeri: Efrîn Bölgesi- 20 Aralık 2022

***

Kod adı: Zînal Raco

Adı ve soyadı: Hemûdê Osman

Anne adı: Xalîde

Baba adı: Loqman

Şehadet tarihi ve yeri: Efrîn Bölgesi- 20 Aralık 2022