HPG: Dersim'de bir kontra cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Dersim'de Haziran ayında üç gerillanın şehit düşmesinde rol oynayan bir kontranın cezalandırıldığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Siirt, Şırnak ve Hakkari'de işgal operasyonlarının başlatıldığını, Dersim'de üç gerillanın şehadetinde rol oynayan bir kontranın cezalandırıldığını, Zagros bölgesinde ise Türk birliklerine sabotaj düzenlendiğini belirtti. HPG-BİM, gerillanın denetimindeki alanlara yönelik hava saldırıları konusunda da bilgi verdi.

SİİRT'TE İŞGAL OPERASYONU

Açıklamada şu detaylar yer aldı:

"10 Eylül günü gece saat 23.00’da işgalci T.C. ordusu Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Deriyê Egîda, Diwana Mîr, Deriyê Keper, Şehit Sorxwîn, Şehit Resul, Bêmereşê, Çemê Karê ve Şehit Berxwedan alanlarına indirmeler yaparak bir işgal operasyonu başlatmıştır. 2 gün boyunca alanda arama-tarama faaliyetleri yürüten işgalci TC ordusu 12 Eylül günü saat 18.30’da geri çekilmiştir.

DERSİM'DE BİR KONTRA CEZALANDIRILDI

4 Temmuz 2020 tarihli açıklamamızda 24 Haziran günü işgalci TC ordusunun Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Neynikan alanında bir işgal operasyonu başlattığını; yaşanan hava saldırıları ve çatışmalar sırasında 3 yoldaşımızın kahramanca savaşarak şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Yoldaşlarımızın bulunduğu noktaya verici yerleştirerek işgalcilere ihbar eden ve yaralı bir yoldaşımızın konumunu işgalcilere bildirerek şehadetine sebep olan Murat Panzeroğulları adlı kontra 13 Eylül günü yoldaşlarımızın şehit edildiği noktada güçlerimiz tarafından cezalandırılmıştır. Bu eylem şehit düşen Savaş, Argeş ve Şiyar yoldaşlarımızın intikamı için düzenlenmiştir.

ZAGROS'TA TÜRK ORDUSUNA SABOTAJ

3. Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Eylül günü saat 13.00’da Zagros bölgesinde bulunan Çarçel Tepesi’ne giden yol üzerinde işgalci TC ordusuna yönelik sabotaj taktiğiyle bir eylem düzenlemiştir. Düşmana ait Jip tipi askeri aracın darbelendiği bu eylemde, cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir. Eylemin ardından işgalci TC ordusu alanı obüs, havan ve saldırı helikopterleriyle bombalamıştır.

HAKKARİ VE ŞIRNAK'TA İŞGAL OPERASYONLARI

6 Eylül günü işgalci TC ordusu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Cehennem Deresi alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon 8 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

15 Eylül günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Geliyê Marinos alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon 16 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

Yine 15 Eylül günü işgalci TC ordusu Hakkari merkeze bağlı Beytanê yaylası alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Alanı savaş uçakları ile bombalayan işgalci TC ordusu indirmeler yaparak operasyonun kapsamını genişletmiştir. Operasyon sırasında güçlerimiz ile işgalciler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. İşgalcilere karşı kahramanca direnen ve düşmana ağır darbeler vuran Numan, Eylem ve Dilan yoldaşlarımız yaşanan yoğun çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda şehit düşmüşlerdir. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

GERİLLA ALANLARINA SALDIRILAR

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılar düzenlemiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

17 Eylül günü saat 22.10’da Metina bölgesine bağlı Kêste alanını bombalanmıştır. Bombardıman sonucu arazide çıkan yangın devam etmektedir.

17 Eylül günü saat 23.15’te Xakurkê bölgesinde bulunan Goşîne alanına bağlı Berbizina mıntıkası bombalanmıştır.

Yine aynı gün 22.30-23.30 saatleri arasında işgalci TC ordusu Kandil bölgesinde bulunan Şehit Harun alanına bağlı Casusan Tepesini ve Soregulê köyünü bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."