Hesekê’de iki şehit için kitlesel tören

İşgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşen QSD savaşçıları Dogan ve Serdem, Hesekê’de yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

12 Aralık’ta Girê Spî’nin Terwaziyê köyüne düzenlenen saldırıda Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları Salih Ebdurehman Berho (Dogan) ve Mihemed Hemîd El Meîlêş (Serdem) şehit düşmüştü.

Aralarında askeri ve sivil kurum üyelerinin de olduğu yüzlerce kişi Hesekê’nin Dawûdiyê köyünde bulunan Şehîd Dijwar Şehitliği’ndeki uğurlama törenine katıldı.

Törende iki şehit ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı.

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Cewad, şehitlerin halkını korumak, özgürlük ve onur için gösterdikleri fedakarlıkların altını çizdi.

QSD komutanlarından Cesûr Amûdê şehit ailelerine başsağlığı dilerken, QSD’nin işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına yanıt vermeye her zaman hazır olduğunu vurguladı.

Şehit Dogan’ın amcası Ehmed Berho, tüm halklara işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı mücadelelerini büyütmeleri çağrısında bulundu.

Konuşmalardan sonra Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hêvîn Sîno, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehitler “Şehit Namirin” sloganları arasında toprağa verildi.