Hemdan El Ebid: Türkiye sınırlarında demokratik proje istemiyor

Kuzey ve Doğu Suriye Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Yardımcısı Hemdan El Ebid, Türk devletinin tırmandırdığı işgal saldırıları ile Suriye krizine çözüm olabilecek tek demokratik projeyi yok etmek istediğini söyledi.

İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik uluslararası sessizlik altında saldırılarını tırmandırıyor.

12 Ocak’ta saldırılar yeni bir boyut kazandı ve en az 73 noktaya saldırı düzenlendi. Saldırıların hedefinde hayati önemdeki temel altyapılar, halka ait evler, köyler ve kent merkezleri var.  Milyonlarca kişi saldırılar nedeniyle elektrikten mahrum bırakıldı.

Saldırılara ilişkin ANF’ye konuşan Hemdan El Ebid, "Türkiye bu saldırıları ile Suriye krizine çözüm öneren demokratik projeyi sonlandırmak istiyor” dedi.

Hamdan El Abid, Türkiye'nin çete oluşturmak, DAİŞ’e destek vermek, Fırat Nehri'nin suyunu kesmek, uyuyan hücreleri harekete geçirmek ve savaşı körüklemek dahil her türlü yola ve yönteme başvurduğunu ancak tüm çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını ifade etti.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine kara saldırısı yapmasına izin verilmediği için insansız keşif uçağı ve topçu silahları kullandığını belirten El Ebid, "Türkiye, sınırlarının yanında demokratik bir proje istemiyor, çünkü özyönetim projesi Suriye krizini çözebilecek tek projedir” vurgusunda bulundu.

Hemdan El Ebid, "Saldırı sadece Suriye Demokratik Güçleri'nin noktalarını değil, aynı zamanda Suriye hükümetinin sınırda bulunan noktalarını da hedef alıyor. Çünkü Suriye sakinlerini nerede olursa olsun hedeflemek istiyorlar” şeklinde konuştu.