Heftanin ve Çelê’de 2 mevzi imha edildi, 8 asker cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları Heftanin ve Çelê’de işgalci Türk askerlerine yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 2 mevzi, 1 A4 ağır silahı ve 1 obüs silahı imha edilirken, 8 asker de cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG, “İşgalci TC ordusu 16 Haziran tarihinde Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik işgal harekatı başlatmıştı. İşgalci güçler, 10 Temmuz günü saat 04.00’da insansız hava araçlarının desteği ile Kartal Tepesi’ne doğru ilerlemeye çalışmıştır. Tepeye doğru ilerlemeye çalışan düşman askerleri güçlerimizin direnişi ile karşılaşmıştır. Güçlerimiz, düşman birliklerini yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Burada tespit edilebilen 3 düşman askeri cezalandırılmıştır. Güçlerimiz yine düşman birliklerine karşı 3 sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşman kayıplarının olduğu bu eylemlerdeki sayı tam olarak netleştirilememiştir. Bombardıman ve çatışmaların yaşandığı bu alan ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

HPG açıklamasında şu bilgilere de yer verildi:

2 MEVZİ İMHA EDİLDİ, 5 ASKER CEZALANDIRILDI

“10 Temmuz günü saat 04.40’ta YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Serzêr karakolundaki işgalcileri hedeflemişlerdir. Düşman askeri ve bulundukları mevzilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz yine aynı gün saat 10.40’ta Tepê Sor karakoluna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzi, 1 A4 ağır silahı ve 1 obüs silahı imha edilirken 5 düşman askeri de cezalandırılmıştır.

HAKKARİ’DE İŞGAL OPERASYONU VE ÇATIŞMA

14 Haziran günü işgalci TC ordusu Hakkari’ye bağlı Çiyayê Reşkê alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgalciler alanı savaş uçakları ile bombalamış ve daha sonra Skorsky helikopterler ile alana indirmeler yapmıştır. İndirmeler yapan işgalciler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. İşgalcilere karşı kahramanca savaşarak düşmana ağır darbeler vuran Kemal ve Qendil yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

UÇAKLAR AVAŞİN’İ BOMBALADI

11 Temmuz günü saat 08.45’te işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Şehit Diren alanını bombalamıştır.”