'Halklarımıza verdiğimiz sözün gereğini yerine getiriyoruz'

QSD Serêkaniyê Cephesi komutanlarından Baz Kerkûkî, "Ülkemizi işgal edip halklarımızı esir almalarına karşı geliştirdiğimiz direnişte şimdiye kadar işgalcilere darbeler vurduk" dedi.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'yi işgal etmek için dün akşam saatlerine savaş uçaklarıyla Serêkaniyê'ye başlattığı saldırılar sonrası Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Minbic sınırından Dêrik'e kadar olan sınır hattından işgale karşılık vermeye başladı.

QSD Genel Komutanlığı, önceki günlerde yaptığı açıklamada Türk devletinin herhangi bir bölgeye karşı olası bir saldırısı karşısında tüm sınır hattından yanıt verileceği açıklanmıştı.

Türk devletinin işgal saldırıları ve QSD'nin geliştirdiği direnişe ilişkin ANF'ye konuşan QSD Serêkanî Cephesi Komutanlarından Baz Kerkûkî, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin savaş çıkmaması için çok uğraştığını ancak Türk devletinin bunu zayıflık olarak gördüğünü belirtti.

‘İŞGALCİLERE AĞIR DARBELER VURDUK’

Devrimi korumakla yükümlü olduğunu kaydeden Baz Kerkûkî, "Bu savaşın çıkmaması için çok uğraştık ama onlar savaşta ısrar edince bizler de halkımızı koruma vazifemizi yerine getirmekle yükümlüyüz. Ülkemizi işgal edip halklarımızı esir almalarına karşı geliştirdiğimiz direnişte şimdiye kadar işgalcilere darbeler vurduk" diye kaydetti. 

‘GÜÇLERİMİZ BÜYÜK BİR MORALLE DİRENİYOR’

Tüm sınır hattı boyunca direnme kararlarını daha önce deklere ettiklerini hatırlatan Baz Kerkûkî, "Güçlerimiz, Minbic sınırından Dêrik'e kadar direniyor ve düşmana karşılık veriyor. Güçlerimiz büyük bir moralle direniyor. Morallerimiz yüksek, savaşçılarımız halay tutar gibi direniyor" dedi. 

KÜRT HALKINA ÇAĞRI

"İrademizi kırmak istiyorlar. Ama buna müsade etmeyeceğiz. Onlar teknik güçlerine güveniyorlarsa bizler irademizle ve haklılığımızla direniyor ve savaşıyoruz" diyen QSD Serêkaniyê Cephesi Komutanlarından Baz Kerkûkî, tüm Kürt halkına tarihi görevlerini yerine getirme çağrısı yaptı.  Kerkûkî, “Bizler ülkemizin bu parçasında halkımızın büyük bedeller ödeyerek elde ettiği bu kazanımlara tüm imkanlarımızla sahip çıkmalıyız. Mahabad Cumhuriyeti gibi ortada bırakmamalıyız. Bu en büyük yurtseverlik görevidir. O görev de hepimizin önünde durmaktadır” ifadelerinde bulundu.

‘SÖZÜMÜZÜN SAHİBİYİZ’

Bölge halklarının kazanımlarını korumak için verdikleri sözün gereğini yerine getirdiklerini ifade eden Baz Kerkûkî, "Halkımız daha doğrusu Kürt, Arap, Süryani ve tüm halklarımız ile inançlar şunu çok iyi bilsin ki bizler kanımızın son damlasını bile onlar ve onların kazanımlarını korumak için feda etmeye hazırız. Halkımıza onları korumak için verdiğimiz bir söz var ve o sözümüzün sahibiyiz" diye konuştu